• Nyheter
  • Lysdiodpanel för montering i bärverk

Nyheter

Lysdiodpanel för montering i bärverk

Lysdiodpanel för montering i bärverk
2009-12-18
Electro Elco AB utökar sin belysningsserie Hidealite med en ny lysdiodpanel för montering i tak eller på vägg.

 
 

LED Panel Light är en ny lysdiodplatta med mått som gör att den passar för montering i nedhängda bärverk.
 

  

 

 

 

LED Panel Light är en lysdiodpanel som är 600 gånger 600 millimeter och endast 12 millimeter tjock. Därmed kan den enkelt ersätta en undertaksplatta i ett nedhängt bärverk. Men den kan även monteras direkt i tak eller på en vägg. Enligt uppgift ska armaturen ha ett mycket jämnt ljusflöde och motsvarande ljusutbyte som en 72 watts T5-armatur för undertak.

Ljusregleringen kan fjärrstyras

Lysdiodpanelen kan levereras med integrerat drivdon, med eller utan fjärrstyrd ljusreglering. Livslängden uppges till cirka 50 000 timmar med ett ljusbortfall på högst 30 procent. Lysdiodplattan finns med effekten 72 watt och ger då ljusflödet 5400 lumen. Den finns med färgtemperaturerna vit, varmvit eller med RGB-utförande.

 

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.