Nyheter

Lys upp i mörkret

fatmax
2013-05-30
Med en pannlampa kan du arbeta med båda händerna fria i ett trångt och mörkt utrymme.

Stanley lanserar nu en ny FatMax pannlampa.

Kraftfulla 80 lumens LED-ljus ger en klar och effektiv belysning av arbetsområdet.

Okrossbart hölje och stötdämpning för bästa hållbarhet. Pannlampan sitter bekvämt och stadigt med halkfria pannband. Vridknapp för att tända och släcka som säkerhet mot oavsiktlig igångsättning. 

Lampan har 9 timmars gångtid, det betyder att pannlampan klarar en hel arbetsdag utan att behöva laddas. 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.