Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Lyftskjutdörrar av återvunnet material och ökat ljusinsläpp

Nyheter

Lyftskjutdörrar av återvunnet material och ökat ljusinsläpp

Lyftskjutdörrar med ökat ljusinsläpp och återvunnet material
SAPA har breddat utbudet av lyftskjutdörrar i sin produktkategori 2610 S. Den nya minimalistiska modellen 2160S XS med extra smal mittprofil bjuder in till mer ljusinsläpp i rummet. Genom att minska mittenmötet från 92 mm till 36 mm lämnas en större glasyta och känsla av transparens till rummet. Produkten är även tillverkad av återvunnen aluminium från tidigare byggnadsmaterial.

Lyftskjutdörren består av isolerade aluminiumprofiler, glasfiberarmerade polyamidlister och 3-glas isolerrutor som skapar en termisk komfort med hög luft- och regntäthet anpassat för nordiska klimatförhållanden. Dörren har lyftskjutsbeslag som ska ge en smidig hantering. När handtaget vrids 180 grader lyfts dörrbladet upp några millimeter på robusta polyamidhjul för att nästan kraftlöst kunna skjutas åt sidan. Handtagen är låsbara och dörrsystemet finns som enkelspårigt och tvåspårigt alternativ.

Materialet i SAPAs produkt kallas Hydro CIRCAL®. Det är en återvunnen aluminium med ursprung i tidigare byggnadsmaterial så som fönster och dörrar. Återbruket sker om minst 75% återvunnen aluminium i den nya produkten. Aluminium kännetecknas som ett flexibelt och lätt material som behåller sin styrka även vid återvinning. Materialet har även en bråkdel av energiåtgång jämfört med framställning av primäraluminium. Lyftskjutdörr 2160S XS består också av mindre metall och uppmuntrar till att bygga mer energieffektivt, produkten gynnas i miljöcertifieringar för byggnader som till exempel BREEAM.

Tekniska egenskaper

Karmdjup 160 mm och dörrbladsdjup 70 mm.
Dörrbladsvikt: Max 330 kg. 
Glastjocklek: 23–50 mm.
Max rekommenderad bredd 2800 mm och höjd 2600 mm i normal vindlast.  
Lufttäthet: Klass 4 enligt EN 12207 (600 Pa). 
Vattentäthet: 9A enligt EN 12208 (600 Pa). 
Vindmotstånd: C3 enligt EN12210 (1200 Pa).
U-värde: 1,1 W/m² för skjutdörrar med Ug : 0,5 W/m2 . Partistorlek 3000 (H) x 2300 (L) mm.

SAPA är en varumärkesdel hos Hydro Building Systems Sweden AB som erbjuder produkter i aluminiumprofilering.


Skriven av Jenny Öhlund

Profilsystem av återvunnen aluminium
Profilsystem av återvunnen aluminium
Lyftskjutdörren finns som enkelspårig och tvåspårig
Lyftskjutdörren finns som enkelspårig och tvåspårig

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.