• Nyheter
  • LVT-golv med återvunnet material och koldioxidneutral livscykel

Nyheter

LVT-golv med återvunnet material och koldioxidneutral livscykel

Brushed Lines LVT golv, Brushed Lines - Alabaster (Ashlar), Broome Street - Teal Glass, Mercer Street - Graphite Circle (Non Directional)
2020-10-20
Interface släpper sin nya kollektion med LVT-golv, Brushed Lines idag. Vinylgolvet är tillverkat av 39% återvunnet material och är koldioxidneutralt under hela sin produktlivscykel.

Brushed Lines™ LVT är ett exklusivt vinylgolv utformat för att passa i både mindre och större lokaler. Designen är inspirerad av naturen och kombinerar diffusa linjer med organiska former och matta nyanser.

Kollektionen finns i 20 olika kulörer som sträcker sig från varma och kalla neutrala toner till jordnära, mineralliknande färger, med varianter såsom Blush, Honey, Rouge, Celadon, Teal Oxide och Eucalyptus.

Genom att kombinera golvet med Interface textilplattor eller nora®-gummigolv kan integrerade golvlösningar skapas.

Brushed Lines™ har som standard en sk Sound Choice™-baksida som ger en lägre ljudnivå och gör att golvet även passar bra i bullriga miljöer. Ytbeläggning av Ceramor™, dvs keramiska pärlor , gör golvet tåligt mot repor och märken.

Brushed Lines™ LVT-golv innehåller 39 % återvunnet material och är koldioxidneutralt under hela sin produktlivscykel, som en del av företagets program Carbon Neutral Floors™. En av flera insatser som Interface gör för att uppnå sitt mål att bli ett koldioxidnegativt företag till 2040. 

Mått: 250×1 000 mm. Tjocklek: 4,5 mm.
Tjocklek: 4,5 mm.

Skriven av Anna Göth

Brushed Lines LVT-golv
Brushed Lines LVT-golv
Brushed Lines LVT-golv
Brushed Lines LVT-golv
Brushed Lines LVT kan kombineras med Interface textilplattor eller nora®-gummigolv
Brushed Lines LVT kan kombineras med Interface textilplattor eller nora®-gummigolv

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.