• Nyheter
  • Luftspaltskiva minskar mögelrisken

Nyheter

Luftspaltskiva minskar mögelrisken

Luftspaltskiva minskar mögelrisken
Finja utvidgar sitt cellplastsortimentmed en luftspaltskiva för använding vid tilläggsisolering av vindsbjälklag.

 
 Luftspaltskiva S 100 är avsedd för användning vid tilläggsisolering av vindsbjälklag. Skivan bildar kanaler mot yttertaket och ser till att det blir utrymme för luftgenomströmning. Därmed ska risken för kondens och mögel minskas.
Luftspaltskiva S 100 är en produkt som är avsedd att användas vid tilläggsisolering av vindsbjälklag. Det är en vågformad skiva av cellplast, som ska skapa en luftspalt mellan yttertak och isolering. Genom sin utformning bildar den kanaler där luft kan strömma utmed taket och komma in över isoleringen på bjälklaget. På så vis ska risken för kondens och mögel minskas. 

Monteras mellan takstolarna
Montering av skivan görs direkt mot yttertaket och den fästs med läkt mellan takstolarna. Skivans bygghöjd är 45 millimeter. Den är 800 millimeter lång och 1 150 millimeter bred. Tjockleken är 20 millimeter och värmekonduktiviteten uppges till 0,037 W/mK.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.