Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Luftspaltskiva minskar mögelrisken

Nyheter

Luftspaltskiva minskar mögelrisken

Luftspaltskiva minskar mögelrisken
Finja utvidgar sitt cellplastsortimentmed en luftspaltskiva för använding vid tilläggsisolering av vindsbjälklag.

 
 Luftspaltskiva S 100 är avsedd för användning vid tilläggsisolering av vindsbjälklag. Skivan bildar kanaler mot yttertaket och ser till att det blir utrymme för luftgenomströmning. Därmed ska risken för kondens och mögel minskas.
Luftspaltskiva S 100 är en produkt som är avsedd att användas vid tilläggsisolering av vindsbjälklag. Det är en vågformad skiva av cellplast, som ska skapa en luftspalt mellan yttertak och isolering. Genom sin utformning bildar den kanaler där luft kan strömma utmed taket och komma in över isoleringen på bjälklaget. På så vis ska risken för kondens och mögel minskas. 

Monteras mellan takstolarna
Montering av skivan görs direkt mot yttertaket och den fästs med läkt mellan takstolarna. Skivans bygghöjd är 45 millimeter. Den är 800 millimeter lång och 1 150 millimeter bred. Tjockleken är 20 millimeter och värmekonduktiviteten uppges till 0,037 W/mK.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.