Nyheter

Luftigt undertak

Luftigt undertak
Istället för hela skivor är produkterna i Parafons nya undertaksserie utformade som metallnät.

 
           
 
 

Undertaksserien Gallery uppges vara lämplig för miljöer där man vill kombinera kraven på akustik med god ventilation. Serien består av fyra produktvarianter med sträckmetallkassetter.

Fungerar med sprinkler
På så vis går det att släppa igenom både ventilationsluft och vatten från eventuella sprinklersystem samtidigt som det minskar takhöjden. Kombinerat med ljudabsorbenter som monteras ovanför undertaket ska det gå att få bra ljudmiljö.

Fyra varianter
De fyra produktvarianterna Parafon Gallery med bilder uppifrån och ner är:

Flatnet av planvalsat stål som ska ge en stabil och luftig lösning

 

Powernet av mycket kraftig aluminium.

 

Squarenet med maskor som är nästan kvadratiska.

 

Wavenet där maskan har en mjuk böjning.

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.