Nyheter

Luftigt undertak

Luftigt undertak
Istället för hela skivor är produkterna i Parafons nya undertaksserie utformade som metallnät.

 
           
 
 

Undertaksserien Gallery uppges vara lämplig för miljöer där man vill kombinera kraven på akustik med god ventilation. Serien består av fyra produktvarianter med sträckmetallkassetter.

Fungerar med sprinkler
På så vis går det att släppa igenom både ventilationsluft och vatten från eventuella sprinklersystem samtidigt som det minskar takhöjden. Kombinerat med ljudabsorbenter som monteras ovanför undertaket ska det gå att få bra ljudmiljö.

Fyra varianter
De fyra produktvarianterna Parafon Gallery med bilder uppifrån och ner är:

Flatnet av planvalsat stål som ska ge en stabil och luftig lösning

 

Powernet av mycket kraftig aluminium.

 

Squarenet med maskor som är nästan kvadratiska.

 

Wavenet där maskan har en mjuk böjning.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.