• Nyheter
  • Lokalbyggandet fortsätter att växa

Nyheter

Lokalbyggandet fortsätter att växa

Lokalbyggandet fortsätter att växa. Foto Anders Wester
Husbyggnadsinvesteringarna inom lokaler fortsätter att öka i år

Den totala volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler, som ökade med omkring 18 procent 2016, visar en fortsatt stark tillväxt i år, enligt Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. De totala ny- och ombyggnadsinvesteringarna, som hamnade strax under 130 miljarder 2016, uppgick under första halvåret i år till drygt 81 miljarder. Om takten i investeringarna håller i sig under resten av året skulle det innebära en ökning med 25 procent, något som Industrifakta dock inte förväntar sig. Om resultatet för första halvåret i år jämförs med samma period förra året, är tillväxten ganska marginell. Särskilt gäller detta det offentliga husbyggandet som ligger lägre hittills i år jämfört med vid samma period förra året. 

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsväggar

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.