• Nyheter
  • Lokalbyggandet fortsätter att växa

Nyheter

Lokalbyggandet fortsätter att växa

Lokalbyggandet fortsätter att växa. Foto Anders Wester
Husbyggnadsinvesteringarna inom lokaler fortsätter att öka i år

Den totala volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler, som ökade med omkring 18 procent 2016, visar en fortsatt stark tillväxt i år, enligt Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. De totala ny- och ombyggnadsinvesteringarna, som hamnade strax under 130 miljarder 2016, uppgick under första halvåret i år till drygt 81 miljarder. Om takten i investeringarna håller i sig under resten av året skulle det innebära en ökning med 25 procent, något som Industrifakta dock inte förväntar sig. Om resultatet för första halvåret i år jämförs med samma period förra året, är tillväxten ganska marginell. Särskilt gäller detta det offentliga husbyggandet som ligger lägre hittills i år jämfört med vid samma period förra året. 

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.