Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ljuspelare för stadsmiljöer

Ljuspelare för stadsmiljöer
2009-10-15
Philips Light Tube är en ljuspelare som ska göra så att mörka stadsmiljöer blir upplysta på ett mer dagsljusliknande sätt.

 

 

                
 Philips Light Tube är en ljuspelare som ska göra så att mörka stadsmiljöer blir upplysta på ett mer dagsljusliknande sätt. 
Med sin ljuspelare Light Tube säger sig Philips ha strävat mot en modern urban design. Enligt företaget vill man att pelaren ska bidra till "en dagsljusliknande atmosfär på natten för att under dagen utgöra ett vackert inslag i stadsbilden". Användningsområden för ljuspelaren kan vara stadsmiljöer, parker, trädgårdar, parkeringsplatser, affärscentra och rondeller.

 

LED med flera olika ljusfärger

Ljuspelaren finns med olika urladdningslampor eller LED-ljuskällor med tre ljusfärger. Livslängden för lysdioderna uppges till 50 000 timmar med högst 30 procent ljusnedgång. Pelaren är försedd med en ljusledande film inuti ett transparent ljusrör av klar slagsäker akrylplast. Något som ska ge jämnare belysning och högre ljuskvalitet.
Ljuspelarens totalhöjd är cirka 3,6 meter, där de nedre 2 meterna utgörs av ett armaturhus av strängsprutat aluminium.
Klassificeringen är IP65 för ljusrör och IP55 för driftdon.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.