• Nyheter
  • Ljuspaneler med stor designmöjlighet

Nyheter

Ljuspaneler med stor designmöjlighet

Ljuspaneler med stor designmöjlighet
CompoSe är ett ljusstarkt modulärt LED-system av tunna ljuspaneler i 8 olika former och 3 olika bredder. De passar bra i exempelvis receptioner, butiker eller på kontor. Man komponerar sitt eget system med val av färger, ytlager och typ av belysningsstyrning.

ACSS Interior Solutions levererar ljuspaneler som tillsammans byggs ihop i ett ”sömlöst” kundanpassat system och som kontrolleras med DALI styrning. Man kan välja mellan vit LED-belysning i 5 olika färgtemperaturer 2700, 3000, 4000, 5000, 6500K, reglerbara färgtemperaturer 2200-6500K eller i någon RGB-färg.

För elstyrningen används DALI2 protokollet, och ett DALI matningsdon klarar 5000 mm CompoSe moduler med 300 mm bredd. Styrdonet klarar att kontrollera alla paneler till att ha exakt samma ljusstyrka och nyans, och för varje system finns inbyggd styrning som säkerställer att varje modul lyser med samma intensitet. Ljusstyrkan styrs med 16 bitars upplösning för en dimmer.

Kvalitativa Luxeon LED har en livslängd om +50.000 timmar. Ljussträngarna är specialtillverkade för att klara de olika formerna på ljuspanelerna.

CompoSe är endast 32 mm tjock och har dolda ramar och kopplas ihop så det inte syns, det gör att det upplevs tunnt och sömlöst för betraktaren. Ytan kan både printas och etsas. Printningen görs från en digitag förlaga som kunden själv kan designa, och etsningen görs med laser-etsning och skapar intressanta effekter.

Panelerna kan levereras antingen med endast frontriktat ljus, eller med tvåfrontsljus, där en del av ljuset riktas bakåt, som när det sätts mot en vägg skapar fina skuggor. Det finns panelmoduler som är böjda i antingen vertikalt eller horisontalt plan, vilket tillåter design t ex runt hörn eller hängande panelsystem i 3D.

Lista över de olika modulerna som ljuspanelerna kan skapas av:

  • Kvadratiska ljuspaneler i storlek 300, 450 eller 600mm
  • Rektangulära ljuspaneler i bredd 300, 450 eller 600mm
  • Ljuspanel 90 grader välvd i horisontalplanet i bredderna 300, 450 eller 600mm
  • Ljuspanel 90 grader välvd i vertikalplanet i bredderna 300, 450 eller 600mm
  • T-formad ljuspanel i bredderna 300, 450 eller 600mm
  • Y-formad ljuspanel i bredderna 300, 450 eller 600mm
  • L-formad ljuspanel 90 grader i bredderna 300, 450 eller 600mm
  • L-formad ljuspanel 135 grader i bredderna 300, 450 eller 600mm.
Skriven av Malena Beijer

Böjda paneler i vertikal- och horisontalplan
Böjda paneler i vertikal- och horisontalplan
Ljuspaneler med olika ytbehandlingar
Ljuspaneler med olika ytbehandlingar
8 olika panelformer
8 olika panelformer

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.