• Nyheter
  • Ljusbågstestat ansiktsskydd med klar sikt

Nyheter

Ljusbågstestat ansiktsskydd med klar sikt

Det ljusbågstestade ljusbågsvisiret DEHNcare APS T AS för elektriker klar sikt
Euro Energy Components AB lanserar DEHNs ljusbågsvisir DEHNcare APS T AS vars skärm har ett ljusgenomsläpp med klassificering 0 vilket innebär bästa möjliga sikt och att det är permanent imfritt. Det klara visiret skyddar elektriker i högspänningsanläggningar både mot svåra brännskador samtidigt som det ger en tydlig färgåtergivning av kabelmärkningarna.

En ljusbåge är ett våldsamt utbrott av termisk energi resulterat av en elektrisk kortslutning som leds av luft och där både temperaturen och ljusintensiteten i ljusbågen kan leda till allvarliga personskador. Ljusbåge blir ett allvarligt problem när installationens märkspänning är högre än 220 volt säger Joakim Elm på EEC. 

Vid händelse av en ljusbåge utlöses det aktiva skyddet och visiret på DEHNcare APS T AS mörknar för att skydda användaren från andra gradens brännskador och flygande partiklar enligt Madeleine Lundberg på EEC. Visiret är utrustat med ett genomskinligt, ergonomiskt hakskydd och fästen för LED ansiktslampor på båda sidor av skärmen. 

Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen (EU) 2016/425 lagen om Personal Protective Equipment (PPE) - personlig skyddsutrustning som skyddar bäraren mot hälso- och/eller säkerhetsrisker.

Företaget har även skyddskläder i samma serie - DEHNcare ArcFit som skyddar användaren mot ljusbåge i exempelvis ställverk.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir med klar skärm och hakskydd
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir med klar skärm och hakskydd
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir för elektriker i högspänningsanläggningar
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir för elektriker i högspänningsanläggningar
Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen 2016/425
Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen 2016/425
DEHN ljusbågsvisir DEHNcare APS T AS
DEHN ljusbågsvisir DEHNcare APS T AS

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.