• Nyheter
  • Ljusbågstestat ansiktsskydd med klar sikt

Nyheter

Ljusbågstestat ansiktsskydd med klar sikt

Det ljusbågstestade ljusbågsvisiret DEHNcare APS T AS för elektriker klar sikt
Euro Energy Components AB lanserar DEHNs ljusbågsvisir DEHNcare APS T AS vars skärm har ett ljusgenomsläpp med klassificering 0 vilket innebär bästa möjliga sikt och att det är permanent imfritt. Det klara visiret skyddar elektriker i högspänningsanläggningar både mot svåra brännskador samtidigt som det ger en tydlig färgåtergivning av kabelmärkningarna.

En ljusbåge är ett våldsamt utbrott av termisk energi resulterat av en elektrisk kortslutning som leds av luft och där både temperaturen och ljusintensiteten i ljusbågen kan leda till allvarliga personskador. Ljusbåge blir ett allvarligt problem när installationens märkspänning är högre än 220 volt säger Joakim Elm på EEC. 

Vid händelse av en ljusbåge utlöses det aktiva skyddet och visiret på DEHNcare APS T AS mörknar för att skydda användaren från andra gradens brännskador och flygande partiklar enligt Madeleine Lundberg på EEC. Visiret är utrustat med ett genomskinligt, ergonomiskt hakskydd och fästen för LED ansiktslampor på båda sidor av skärmen. 

Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen (EU) 2016/425 lagen om Personal Protective Equipment (PPE) - personlig skyddsutrustning som skyddar bäraren mot hälso- och/eller säkerhetsrisker.

Företaget har även skyddskläder i samma serie - DEHNcare ArcFit som skyddar användaren mot ljusbåge i exempelvis ställverk.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir med klar skärm och hakskydd
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir med klar skärm och hakskydd
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir för elektriker i högspänningsanläggningar
DEHNcare APS T AS ljusbågsvisir för elektriker i högspänningsanläggningar
Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen 2016/425
Ljusbågsvisiret är certifierat enligt PPE-förordningen 2016/425

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.