Nyheter

Ljus för ökad säkerhet

Ljus för ökad säkerhet
De som tillbringar arbetspasset under den mörka tiden på dygnet, vet att man måste se och synas ordentligt.

 
 

Arbetsbelysning för tuffa krav 

Arbete med lastbil, skogs- jordbruks- eller entreprenadmaskin, eller arbete på vägen med underhåll eller bärgning kräver mycket bra ljus. Det gäller ju att hålla skärpan i många timmar och att synas ordentligt. Arbetsmiljön blir bättre och säkerheten ökar.

 

I dagarna presenterar Hella bland annat arbetsbelysningen AS 5000 LED som klarar de allra tuffaste krav. Med en mycket kraftig hållarfot infäst i aluminiumhuset klarar AS 5000 LED stötar på hela 200 G. Dessutom har strålkastaren en mycket slagtålig plastlins. 24 högeffekts-LED som tillsammans ger över 5000 lumen gör den förmodligen till marknadens kraftfullaste LED-arbetsbelysning. Strålkastaren går att montera stående eller hängande och finns för närfält eller långtgående upplysning samt med dimmerfunktion som reducerar ljuset med 50 %.

 

Arbetsbelysningen säljs av KG Knutsson AB.

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.