Nyheter

Ljus för ökad säkerhet

Ljus för ökad säkerhet
De som tillbringar arbetspasset under den mörka tiden på dygnet, vet att man måste se och synas ordentligt.

 
 

Arbetsbelysning för tuffa krav 

Arbete med lastbil, skogs- jordbruks- eller entreprenadmaskin, eller arbete på vägen med underhåll eller bärgning kräver mycket bra ljus. Det gäller ju att hålla skärpan i många timmar och att synas ordentligt. Arbetsmiljön blir bättre och säkerheten ökar.

 

I dagarna presenterar Hella bland annat arbetsbelysningen AS 5000 LED som klarar de allra tuffaste krav. Med en mycket kraftig hållarfot infäst i aluminiumhuset klarar AS 5000 LED stötar på hela 200 G. Dessutom har strålkastaren en mycket slagtålig plastlins. 24 högeffekts-LED som tillsammans ger över 5000 lumen gör den förmodligen till marknadens kraftfullaste LED-arbetsbelysning. Strålkastaren går att montera stående eller hängande och finns för närfält eller långtgående upplysning samt med dimmerfunktion som reducerar ljuset med 50 %.

 

Arbetsbelysningen säljs av KG Knutsson AB.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.