Nyheter

Ljus för gångar och uppfarter

Ljus för gångar och uppfarter
2011-11-08
Från Maxel kommer en ny diodbestyckad pollare för belysning i utomhusmiljöer.

        

 

Davos Bowle är en led-bestyckad pollare för utomhusbelysning av gångar och uppfarter.

  

Belysningspollaren Davos Bowle är avsedd för gångar, garageuppfarter och rabatter i både privata och offentliga miljöer. Armaturen är tillverkad av aluminium och utrustad med tre lysdioder på 1,2 watt vardera. Dioderna sitter placerade under en opalskiva som ska fördela ljuset och ge en bred spridningsvinkel.

Inbyggt driftdon

Armaturen har inbyggt driftdon och kapslingsklassen är IP65. Färgtemperaturen är 3 000 kelvin och armaturen ger en ljusstyrka på 132 candela.
Livslängden uppges till 50 000 timmar med minst 70 procent av det ursprungliga ljusflödet.

 

 

 

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.