Nyheter

Ljus för gångar och uppfarter

Ljus för gångar och uppfarter
2011-11-08
Från Maxel kommer en ny diodbestyckad pollare för belysning i utomhusmiljöer.

        

 

Davos Bowle är en led-bestyckad pollare för utomhusbelysning av gångar och uppfarter.

  

Belysningspollaren Davos Bowle är avsedd för gångar, garageuppfarter och rabatter i både privata och offentliga miljöer. Armaturen är tillverkad av aluminium och utrustad med tre lysdioder på 1,2 watt vardera. Dioderna sitter placerade under en opalskiva som ska fördela ljuset och ge en bred spridningsvinkel.

Inbyggt driftdon

Armaturen har inbyggt driftdon och kapslingsklassen är IP65. Färgtemperaturen är 3 000 kelvin och armaturen ger en ljusstyrka på 132 candela.
Livslängden uppges till 50 000 timmar med minst 70 procent av det ursprungliga ljusflödet.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.