Nyheter

Ljus för gångar och uppfarter

Ljus för gångar och uppfarter
2011-11-08
Från Maxel kommer en ny diodbestyckad pollare för belysning i utomhusmiljöer.

        

 

Davos Bowle är en led-bestyckad pollare för utomhusbelysning av gångar och uppfarter.

  

Belysningspollaren Davos Bowle är avsedd för gångar, garageuppfarter och rabatter i både privata och offentliga miljöer. Armaturen är tillverkad av aluminium och utrustad med tre lysdioder på 1,2 watt vardera. Dioderna sitter placerade under en opalskiva som ska fördela ljuset och ge en bred spridningsvinkel.

Inbyggt driftdon

Armaturen har inbyggt driftdon och kapslingsklassen är IP65. Färgtemperaturen är 3 000 kelvin och armaturen ger en ljusstyrka på 132 candela.
Livslängden uppges till 50 000 timmar med minst 70 procent av det ursprungliga ljusflödet.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.