För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Ljuddämpat avloppssystem

Ljuddämpat avloppssystem
I juli 2017 lanserar Geberit ett nytt ljuddämpade rörsystem, Silent Pro, ett avloppssystem speciellt utvecklat för byggnader med höga krav på ljudisolering. Systemet kan användas för exempelvis flerbostadshus, hotell och kontor där man vill slippa störande ljud från avloppsrören, t ex från spolning i toaletter.

Silent Pro är ett ljuddämpat muffat rörsystem för flerbostadshus, hotell, kontor med flera där man vill minska störande ljud från avloppsrören. Avloppssystemet är tillverkat av polypropen och bariumsulfat. Utförandet och dess tyngd gör systemet mycket tyst.

En exakt passform gör att monteringen blir enkel och en speciell stoppring indikerar rätt insättningsdjup och gör att risken för läckage minimeras.

Silent Pro är kompatibelt med företagets samtliga avloppssystem och övergångskopplingar gör det även möjligt att koppla systemet till gjutjärnsrör och rör av andra material.

Systemet har provats i Geberits ljudlaboratorium i Schweiz och certifierats enligt högsta ljudisoleringsstandarden DIN 4109. Det är även typgodkänt med KIWA 1381. Motståndskraftigt mot de vanligaste hushållskemikalier.

Silent Pro finns i lager från juli i dimensionerna d50, d75, d90, d110, d125 och d160.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.