Nyheter

Ljuddämpat avloppssystem

Ljuddämpat avloppssystem
I juli 2017 lanserar Geberit ett nytt ljuddämpade rörsystem, Silent Pro, ett avloppssystem speciellt utvecklat för byggnader med höga krav på ljudisolering. Systemet kan användas för exempelvis flerbostadshus, hotell och kontor där man vill slippa störande ljud från avloppsrören, t ex från spolning i toaletter.

Silent Pro är ett ljuddämpat muffat rörsystem för flerbostadshus, hotell, kontor med flera där man vill minska störande ljud från avloppsrören. Avloppssystemet är tillverkat av polypropen och bariumsulfat. Utförandet och dess tyngd gör systemet mycket tyst.

En exakt passform gör att monteringen blir enkel och en speciell stoppring indikerar rätt insättningsdjup och gör att risken för läckage minimeras.

Silent Pro är kompatibelt med företagets samtliga avloppssystem och övergångskopplingar gör det även möjligt att koppla systemet till gjutjärnsrör och rör av andra material.

Systemet har provats i Geberits ljudlaboratorium i Schweiz och certifierats enligt högsta ljudisoleringsstandarden DIN 4109. Det är även typgodkänt med KIWA 1381. Motståndskraftigt mot de vanligaste hushållskemikalier.

Silent Pro finns i lager från juli i dimensionerna d50, d75, d90, d110, d125 och d160.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.