Nyheter

Ljuddämpande mossa

Nordgröna
På Stockholm Furniture Fair visades många olika ljudabsorbenter, däribland Nordgrönas i mossa

Ljudabsorbenter har under senare år dykt upp i allt fler former. På Stockholm Furniture Fair har trenden varit tydlig. Byggkatalogen har tidigare skrivit om designade produkter inom området. På senare tid har ljuddämpande material i form av gröna väggar blivit vanligare. Ett företag som presenterade sina gröna produkter på Stockholmsmässan var Lundaföretaget Nordgröna som startade sin verksamhet 2013. Företaget tillverkar ljudabsorbenter av mossa (fönsterlav). Det är en 100% naturlig produkt som är handplockad i Skandinavien. Man är också ISO 9001 och 14001-certifierade. Produkten är brandresistent, certifierad enligt ISO 11925-2, för inomhusbruk. Produkterna innehåller inga vanliga allergener. Nordgrönas akustikplattor är goda ljudabsorbenter, speciellt på frekvenser över 1000 Hz.

Ljudabsorbenterna finns i fyra olika versioner

  • CONVEX Square som fungerar bäst friliggande. Finns i storlekarna 30x30, 45x45 och 60x60 cm.
  • CONVEX Circle i storlekarna Ø30, Ø45 och Ø60 cm
  • SEAMLESS passar att sätta intill varandra till större ytor
  • PIXEL är 5x5 cm stor och försedd med en förmonterad fästanordning för enkel och snabb montering.

Produkterna finns i 27 olika färger. Mossan behöver inget solljus, heller inte vattnas eller klippas/beskäras.

Skriven av Harald Holm

CONVEX Square
CONVEX Square
En god ljudabsorbent
En god ljudabsorbent
27 olika färger
27 olika färger

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.