Nyheter

Ljuddämpande mossa

Nordgröna
På Stockholm Furniture Fair visades många olika ljudabsorbenter, däribland Nordgrönas i mossa

Ljudabsorbenter har under senare år dykt upp i allt fler former. På Stockholm Furniture Fair har trenden varit tydlig. Byggkatalogen har tidigare skrivit om designade produkter inom området. På senare tid har ljuddämpande material i form av gröna väggar blivit vanligare. Ett företag som presenterade sina gröna produkter på Stockholmsmässan var Lundaföretaget Nordgröna som startade sin verksamhet 2013. Företaget tillverkar ljudabsorbenter av mossa (fönsterlav). Det är en 100% naturlig produkt som är handplockad i Skandinavien. Man är också ISO 9001 och 14001-certifierade. Produkten är brandresistent, certifierad enligt ISO 11925-2, för inomhusbruk. Produkterna innehåller inga vanliga allergener. Nordgrönas akustikplattor är goda ljudabsorbenter, speciellt på frekvenser över 1000 Hz.

Ljudabsorbenterna finns i fyra olika versioner

  • CONVEX Square som fungerar bäst friliggande. Finns i storlekarna 30x30, 45x45 och 60x60 cm.
  • CONVEX Circle i storlekarna Ø30, Ø45 och Ø60 cm
  • SEAMLESS passar att sätta intill varandra till större ytor
  • PIXEL är 5x5 cm stor och försedd med en förmonterad fästanordning för enkel och snabb montering.

Produkterna finns i 27 olika färger. Mossan behöver inget solljus, heller inte vattnas eller klippas/beskäras.

Skriven av Harald Holm

CONVEX Square
CONVEX Square
En god ljudabsorbent
En god ljudabsorbent
27 olika färger
27 olika färger

Nyheter

Terrazzo från Norden

Herrljunga Terrazzos nya kollektion av platsgjuten terrazzo fokuserar på hållbarhet med lokala eller regionala material från Norden. Nordic Collection finns i flera kulörställningar och stensorter och kan bland annat användas som beläggning på golv i offentliga miljöer och i utomhusmiljöer.

Cembrit lanserar Patina Rough

2019-03-15
Skivor

Nu lanseras Cembrit Patina Rough en ny fasadskiva med sandblästrad yta i fibercement. Skivan har en yta med lite grövre struktur, vilket gör att fasaden förändras under dagens lopp tack vare skuggningar i fasaden.

Vertikal akustikbaffel

Ecophon Solo™ Baffle Wall är en ny akustisk lösning för väggar som är speciellt lämplig när man vill dämpa och hindra störande ljud från att sprida sig i rum med stora volymer, exempelvis i atrium, hotellobbys och vänthallar. Bafflarna finns i olika storlekar och kulörer som kan kombineras till en design anpassad efter aktuellt projekt.

Bred nedgång för byggandet 2018

Bred nedgång för byggandet 2018

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning minskade byggandet under förra året. Analysföretaget beräknar att det samlade värdet av påbörjade husbyggnadsinvesteringar minskade med 8 procent under 2018 jämfört med 2017.

Håll koll på snöbelastningen

Håll koll på snöbelastningen

Ruuki Roof Sensor är ett nytt sensorsystem anpassat för Ruukkis bärande takplåt. Sensorsystemet övervakar mängden snö på taket och skickar ut en varning när belastningen blir för stor och snön behöver skottas bort.

DTILE rundat kakel ger nya designmöjligheter

2019-03-08
Kakel

Svenska kakel har blivit återförsäljare för den holländska kakelserien DTILE. En serie rundat kakel med tre grundformer som gör det lätt att designa nya miljöer för kök, badrum, kaféer och affärer.