Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ljuddämpande mossa

Nordgröna
På Stockholm Furniture Fair visades många olika ljudabsorbenter, däribland Nordgrönas i mossa

Ljudabsorbenter har under senare år dykt upp i allt fler former. På Stockholm Furniture Fair har trenden varit tydlig. Byggkatalogen har tidigare skrivit om designade produkter inom området. På senare tid har ljuddämpande material i form av gröna väggar blivit vanligare. Ett företag som presenterade sina gröna produkter på Stockholmsmässan var Lundaföretaget Nordgröna som startade sin verksamhet 2013. Företaget tillverkar ljudabsorbenter av mossa (fönsterlav). Det är en 100% naturlig produkt som är handplockad i Skandinavien. Man är också ISO 9001 och 14001-certifierade. Produkten är brandresistent, certifierad enligt ISO 11925-2, för inomhusbruk. Produkterna innehåller inga vanliga allergener. Nordgrönas akustikplattor är goda ljudabsorbenter, speciellt på frekvenser över 1000 Hz.

Ljudabsorbenterna finns i fyra olika versioner

  • CONVEX Square som fungerar bäst friliggande. Finns i storlekarna 30x30, 45x45 och 60x60 cm.
  • CONVEX Circle i storlekarna Ø30, Ø45 och Ø60 cm
  • SEAMLESS passar att sätta intill varandra till större ytor
  • PIXEL är 5x5 cm stor och försedd med en förmonterad fästanordning för enkel och snabb montering.

Produkterna finns i 27 olika färger. Mossan behöver inget solljus, heller inte vattnas eller klippas/beskäras.

Skriven av Harald Holm

CONVEX Square
CONVEX Square
En god ljudabsorbent
En god ljudabsorbent
27 olika färger
27 olika färger

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.