Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ljudabsorbent med inspiration från skogen

Nyheter

Ljudabsorbent med inspiration från skogen

Ljudabsorbent med inspiration från skogen
Trädens grenar uppges ha varit inspirationskälla för den spanske designern Mario Ruiz vid formgivningen av Offeccts nya ljudabsorbent.

     

 

Ljudabsorbenten Soundwave Botanic har utformats med mönster som inspirerats av trädgrenar. Genom att montera panelerna med vertikal eller horisontell mönsterriktning kan man ge olika effekter.

  

Den nya ljudabsorbenten Soundwave Botanic ingår i ett sortiment av ljuddämpande paneler för väggar.
Det är en absorbent som är specialdesignad för ljud i frekvenser från 500 hertz och uppåt. Enligt leverantören Offecct är panelen främst avsedd att reducera telefonsignaler, röster eller andra lätta ljud som kan uppfattas som bruskällor. Men förutom ljudreduceringen är tanken även att panelernas utformning ska bidra till utsmyckningen av offentliga lokaler och hemmiljö.

Naturen inspirerar
För utformningen av panelen har företaget inlett ett samarbete med den spanske formgivaren Mario Ruiz.
Enligt Ruiz är det till stor del den skandinaviska skogens träd och grenar som fungerat som inspirationskälla för formgivningen.

Återvinningsbart material
Den återvinningsbara panelen av polyesterfiber finns i standardkulörerna antracit, grå, grön och offwhite. Panelen finns även som Botanic Colour med ett ytskikt av ull i 60 olika kulörer.
Absorbenten har måtten 585x585x62 millimeter.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.