Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Minivattenpasset DPL läses av i app
Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

Det uppkopplade vattenpasset DPL parats enkelt ihop med en smartphone via Bluetooth och ansluter sig automatiskt vid användning. 
Vattenpasset har en v-formad bas försedd med kraftfulla magneter som gör det stabilt att använda på rör och andra metalliska ytor. 
Om vattenpasset placeras i trånga utrymmen där det är svårt att läsa av displayen laddar man ner Hultafors Measures app så visas värdena i realtid i appen. Där kan man också lagra och dela mätningar med andra. 
DPL minivattenpass har en även en fotofunktion som lagrar de uppmätta värdena, datum och tid på den tagna bilden. 
Vattenpasset är utrustat med en bakgrundsbelyst display som roteras automatiskt för att man lättare ska kunna läsa av mätningen oavsett placering eller arbetsställning.

Vattenpasset är litet, smidigt och kommer med en specialanpassad ficka som man kan fästa i bältet.
 
Egenskaper
Tolerans ±0,05° vid 0° och 90°, 0,2° mellan 1° och 89°.
Displayens enheter kan växlas mellan °, %, mm/m och in/ft.


Skriven av Helena Bengtsson

Minivattenpass DPL med smartphone-app
Minivattenpass DPL med smartphone-app
Litet uppkopplat vattenpass som kan läsas av i en app
Litet uppkopplat vattenpass som kan läsas av i en app
Minivattenpasset DPL i bältesficka
Minivattenpasset DPL i bältesficka
Undersidan av minivattenpasset DPL
Undersidan av minivattenpasset DPL
Minivattenpass DPL
Minivattenpass DPL

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.