Nyheter

Litet och tyst vindkraftverk

Litet och tyst vindkraftverk
2011-06-17
Bohena AB lanserar ett vertikalt vindkraftverk som är såpass litet och tyst att det ska vara lämpligt att montera direkt på hustaket.

     
 Bohena AB levererar ett litet och tyst vertikalt vindkraftverk som kan monteras direkt på hustaket.
  
 
 Effektkurva som visar relationen mellan vindhastighet och effekt.
  

Många av de mindre vindkraftverk som finns på marknaden har så hög ljudnivå att de bör placeras en bit bort från brukaren. Bohenas vertikala vindkraftverk ska däremot vara så tyst att det kan monteras direkt på ett hustak. Genom den vertikala funktionen ska det också vara okänsligt för ändringar av vindriktningen.

Laddar batterier

Vindkraftverket är avsett för batteriladdning 12 eller 24 volt via en laddningsregulator. Verket uppges ladda cirka 100 watt när det blåser fem meter per sekund. Vid sju respektive elva meter per sekund är motsvarande laddning 250 och 400 watt.

Kan kombineras med solceller

Vindkraftverket levereras med en hybrid controller som har ingångar för att kunna kombinera vindkraft med solceller.

Verket är tillverkat av rostfritt stål, väger 12 kilo och har diametern 430 millimeter.

 

 

Nyheter

Splittrad byggmarknad i norden

Industrifakta räknar med stora skillnader i utvecklingen på den nordiska byggmarknaden, vilket man redogjorde för i 2018 års sista konjunkturrapport för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Ny fukttålig väggskiva

2019-01-11
Spånskivor

Forestia lanserar väggskivan EliteX som är både stark och fukttålig, men en kärna som klassas P7. Den monteras enkelt med sin låsprofil och eftersom ytan är melaminbelagd behövs ingen ytterligare ytbehandling.

Stål med förbättrade svetsegenskaper

Stål med förbättrade svetsegenskaper

SSAB har lanserat ett nytt konstruktionsstål, Strenx® 1100 Plus som är ett varmvalsat, höghållfast stål och utvecklat för att ge ett enastående svetsnings- och bockningsresultat. Stålet ger starkare svetsfogar vilket bidrar till lättare men starkare konstruktioner med ökad prestanda inom exempelvis lyft- och transportsektorerna.

Dränerande marksten

Dränerande marksten

Uni-Ecoloc är en dränerade betongsten från Starka med perkolationsöppningar som hjälper till att dränera ner ytvatten till underliggande lager. Något som kommer att behövas när vi nu ser en ökad nederbördsmängd i Sverige.