Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Litet och tyst vindkraftverk

Litet och tyst vindkraftverk
2011-06-17
Bohena AB lanserar ett vertikalt vindkraftverk som är såpass litet och tyst att det ska vara lämpligt att montera direkt på hustaket.

     
 Bohena AB levererar ett litet och tyst vertikalt vindkraftverk som kan monteras direkt på hustaket.
  
 
 Effektkurva som visar relationen mellan vindhastighet och effekt.
  

Många av de mindre vindkraftverk som finns på marknaden har så hög ljudnivå att de bör placeras en bit bort från brukaren. Bohenas vertikala vindkraftverk ska däremot vara så tyst att det kan monteras direkt på ett hustak. Genom den vertikala funktionen ska det också vara okänsligt för ändringar av vindriktningen.

Laddar batterier

Vindkraftverket är avsett för batteriladdning 12 eller 24 volt via en laddningsregulator. Verket uppges ladda cirka 100 watt när det blåser fem meter per sekund. Vid sju respektive elva meter per sekund är motsvarande laddning 250 och 400 watt.

Kan kombineras med solceller

Vindkraftverket levereras med en hybrid controller som har ingångar för att kunna kombinera vindkraft med solceller.

Verket är tillverkat av rostfritt stål, väger 12 kilo och har diametern 430 millimeter.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.