Nyheter

Litet och tyst vindkraftverk

Litet och tyst vindkraftverk
2011-06-17
Bohena AB lanserar ett vertikalt vindkraftverk som är såpass litet och tyst att det ska vara lämpligt att montera direkt på hustaket.

     
 Bohena AB levererar ett litet och tyst vertikalt vindkraftverk som kan monteras direkt på hustaket.
  
 
 Effektkurva som visar relationen mellan vindhastighet och effekt.
  

Många av de mindre vindkraftverk som finns på marknaden har så hög ljudnivå att de bör placeras en bit bort från brukaren. Bohenas vertikala vindkraftverk ska däremot vara så tyst att det kan monteras direkt på ett hustak. Genom den vertikala funktionen ska det också vara okänsligt för ändringar av vindriktningen.

Laddar batterier

Vindkraftverket är avsett för batteriladdning 12 eller 24 volt via en laddningsregulator. Verket uppges ladda cirka 100 watt när det blåser fem meter per sekund. Vid sju respektive elva meter per sekund är motsvarande laddning 250 och 400 watt.

Kan kombineras med solceller

Vindkraftverket levereras med en hybrid controller som har ingångar för att kunna kombinera vindkraft med solceller.

Verket är tillverkat av rostfritt stål, väger 12 kilo och har diametern 430 millimeter.

 

 

Nyheter

Cembrit lanserar Patina Rough

2019-03-15
Skivor

Nu lanseras Cembrit Patina Rough en ny fasadskiva med sandblästrad yta i fibercement. Skivan har en yta med lite grövre struktur, vilket gör att fasaden förändras under dagens lopp tack vare skuggningar i fasaden.

Vertikal akustikbaffel

Ecophon Solo™ Baffle Wall är en ny akustisk lösning för väggar som är speciellt lämplig när man vill dämpa och hindra störande ljud från att sprida sig i rum med stora volymer, exempelvis i atrium, hotellobbys och vänthallar. Bafflarna finns i olika storlekar och kulörer som kan kombineras till en design anpassad efter aktuellt projekt.

DTILE rundat kakel ger nya designmöjligheter

2019-03-08
Kakel

Svenska kakel har blivit återförsäljare för den holländska kakelserien DTILE. En serie rundat kakel med tre grundformer som gör det lätt att designa nya miljöer för kök, badrum, kaféer och affärer.

Håll koll på snöbelastningen

Håll koll på snöbelastningen

Ruuki Roof Sensor är ett nytt sensorsystem anpassat för Ruukkis bärande takplåt. Sensorsystemet övervakar mängden snö på taket och skickar ut en varning när belastningen blir för stor och snön behöver skottas bort.

Bred nedgång för byggandet 2018

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning minskade byggandet under förra året. Analysföretaget beräknar att det samlade värdet av påbörjade husbyggnadsinvesteringar minskade med 8 procent under 2018 jämfört med 2017.