Nyheter

Litet och tyst vindkraftverk

Litet och tyst vindkraftverk
2011-06-17
Bohena AB lanserar ett vertikalt vindkraftverk som är såpass litet och tyst att det ska vara lämpligt att montera direkt på hustaket.

     
 Bohena AB levererar ett litet och tyst vertikalt vindkraftverk som kan monteras direkt på hustaket.
  
 
 Effektkurva som visar relationen mellan vindhastighet och effekt.
  

Många av de mindre vindkraftverk som finns på marknaden har så hög ljudnivå att de bör placeras en bit bort från brukaren. Bohenas vertikala vindkraftverk ska däremot vara så tyst att det kan monteras direkt på ett hustak. Genom den vertikala funktionen ska det också vara okänsligt för ändringar av vindriktningen.

Laddar batterier

Vindkraftverket är avsett för batteriladdning 12 eller 24 volt via en laddningsregulator. Verket uppges ladda cirka 100 watt när det blåser fem meter per sekund. Vid sju respektive elva meter per sekund är motsvarande laddning 250 och 400 watt.

Kan kombineras med solceller

Vindkraftverket levereras med en hybrid controller som har ingångar för att kunna kombinera vindkraft med solceller.

Verket är tillverkat av rostfritt stål, väger 12 kilo och har diametern 430 millimeter.

 

 

Nyheter

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.