• Nyheter
  • Liten vattenfelsbrytare mäter och varnar i realtid

Nyheter

Liten vattenfelsbrytare mäter och varnar i realtid

CubicSecure vattenfelsbrytare mäter och varnar i realtid
LK Systems lanserar CubicSecure, en kompakt vattenfelsbrytare som med hjälp av ultraljudsensorer kontinuerligt mäter vattenflödet i realtid och upptäcker vattenläckor omgående.

Ultraljudsensorerna i vattenfelsbrytaren LK CubicSecure mäter vattenflödet med exakt precision och kan avläsa mycket små flöden. Tryckgivaren mäter trycket kontinuerligt och upptäcker även de minsta droppläckagen. Ventilen stänger av vattnet en gång per dygn och mäter trycket för att upptäcka de minsta avvikelserna. Avstängningen sker oftast på natten då vattnet inte använts på ett tag.

”LK CubicSecure fungerar helt på egen hand och behöver inte någon uppkoppling, men det finns många fördelar med att koppla upp produkten mot internet. Du får då notiser om larm, möjligheten att se din individuella vattenförbrukning och du kan styra din LK CubicSecure på distans via vår app” säger Hampus Ramde, produktansvarig på LK Systems.

Enligt LK Systems så har ”Försäkringsbolagen, Säker Vatten och några av de ledande tillverkarna av vattenfelsutrustning jobbat fram ett nytt regelverk för vad som får kallas för vattenfelsbrytare. De nya reglerna börjar att gälla från och med 1 december 2021 och LK CubicSecure är framtagen för att följa dessa regler”.

Mått HxBxL: 71x85x110 mm.

Se information om den nya provmetoden ”SP-Metod 5314 Provning av vattenfelsbrytare för villor och enskilda lägenheter 2020-06-30” hos Säker Vatten: https://www.sakervatten.se/vvs-produkter/vattenfelsbrytare

Se även Skriftlig fråga 2020/21:181 av Lars Mejern Larsson (S) angående krav på vattenfelsbrytare till statsrådet Per Bolund (MP): https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/krav-pa-vattenfelsbrytare_H811181

Skrivet av Helena Bengtsson

CubicSecures ultraljudsensorer mäter vattenflödet kontinuerligt
CubicSecures ultraljudsensorer mäter vattenflödet kontinuerligt

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.