Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Liten spärr sparar stora rörspill

Nyheter

Liten spärr sparar stora rörspill

ElektroSkutt Dutts fäster flexrör vid rörutsläpp
ElektroSkutt har utvecklat ytterligare ett praktiskt hjälpmedel för elektriker – Dutts, en liten plastklämma som gör det möjligt att snyggt och säkert avsluta och sträcka flexrör utan onödigt materialspill.

Vid rörutsläpp på väggar tar man gärna lite extra längd på flexröret för att försäkra sig om att det inte åker tillbaka in i väggen igen. Dutts fästs, efter genomdragningen, på rörändan och skjuts/dras därefter in i borrhålet. Den spårade insidan gör att Dutts sitter säkert på röret och den utstående kanten ger både en säkring och ett snyggt avslut. Dessutom sparas en massa onödigt materialspill vid varje slangutsläpp. 

Eftersom Dutts håller rören på plats är det även möjligt att sträcka röret mellan reglar för att undvika böjda rör med rörstopp som eventuell påföljd.

Dutts passar både vid utomhus- och inomhusbruk vid exempelvis rörutsläpp på fasader, montering av rör i innervägg, avslut vid elcentraler och andra arbeten med flexrör där det behövs ett stopp eller avslut.

Dutts är tillverkad av återvunnen, UV-beständig och halogenfri polypropen (PP) och passar de flesta typer av flexrör (16 mm).
Finns i två storlekar:
Borrdiameter Dutts 16mm - ∅18 mm 
Borrdiameter Dutts 20mm - ∅22 mm

ElektroSkutt Dutts med spårad insida och spärrande kant
ElektroSkutt Dutts med spårad insida och spärrande kant
ElektroSkutt Dutts kläms fast vid flexrörets ände
ElektroSkutt Dutts kläms fast vid flexrörets ände
ElektroSkutt Dutts som avslut vid träregel
ElektroSkutt Dutts som avslut vid träregel
ElektroSkutt Dutts vid montering av rör i innervägg
ElektroSkutt Dutts vid montering av rör i innervägg
ElektroSkutt Dutts vid montering av rör i träfasad
ElektroSkutt Dutts vid montering av rör i träfasad

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.