Nyheter

Liten och stark borrskruvdragare

Liten och stark borrskruvdragare
Arbete i trånga utrymmen kan slita hårt på kroppen. Men med Makitas nya borrskruvdragare, som är liten och lätt, ska sådant arbete underlättas.

           
 

Makitas nya borrskruvdragare är liten och lätt vilket ger bra åtkomlighet i trånga utrymmen.

 

 

Borrskruvdragaren DF030DWE är liten och väger under ett kilo. Den är dessutom utrustad med två växlar med variabel hastighet för att kunna utföra arbete i varierande material. Den låga växeln passar för skruvdragning i trä, medan den högre växeln lämpar sig bättre för borrning i metall.
Maskinen uppges ha enkla funktioner och en ergonomisk utformning som ska se till att skydda användaren mot onödigt slitage på händer och handleder.


Flera användningsområden

Borrskruvdragaren kan ge ett vridmoment på upp till 24 newtonmeter och den kan arbeta med hastigheter upp till 1 300 varv per minut. Egenskaperna gör att den kan användas för skruvdragning med trä- och trallskruv, men även med metrisk skruv i mindre dimensioner. Från leverantören säger man att den är så smidig att den fungerar utmärkt för exempelvis elektriker vid arbete i kopplingsskåp och vid montering av kabelklammer.

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.