Nyheter

Liten och stark borrskruvdragare

Liten och stark borrskruvdragare
Arbete i trånga utrymmen kan slita hårt på kroppen. Men med Makitas nya borrskruvdragare, som är liten och lätt, ska sådant arbete underlättas.

           
 

Makitas nya borrskruvdragare är liten och lätt vilket ger bra åtkomlighet i trånga utrymmen.

 

 

Borrskruvdragaren DF030DWE är liten och väger under ett kilo. Den är dessutom utrustad med två växlar med variabel hastighet för att kunna utföra arbete i varierande material. Den låga växeln passar för skruvdragning i trä, medan den högre växeln lämpar sig bättre för borrning i metall.
Maskinen uppges ha enkla funktioner och en ergonomisk utformning som ska se till att skydda användaren mot onödigt slitage på händer och handleder.


Flera användningsområden

Borrskruvdragaren kan ge ett vridmoment på upp till 24 newtonmeter och den kan arbeta med hastigheter upp till 1 300 varv per minut. Egenskaperna gör att den kan användas för skruvdragning med trä- och trallskruv, men även med metrisk skruv i mindre dimensioner. Från leverantören säger man att den är så smidig att den fungerar utmärkt för exempelvis elektriker vid arbete i kopplingsskåp och vid montering av kabelklammer.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.