Nyheter

Liten och stark borrskruvdragare

Liten och stark borrskruvdragare
Arbete i trånga utrymmen kan slita hårt på kroppen. Men med Makitas nya borrskruvdragare, som är liten och lätt, ska sådant arbete underlättas.

           
 

Makitas nya borrskruvdragare är liten och lätt vilket ger bra åtkomlighet i trånga utrymmen.

 

 

Borrskruvdragaren DF030DWE är liten och väger under ett kilo. Den är dessutom utrustad med två växlar med variabel hastighet för att kunna utföra arbete i varierande material. Den låga växeln passar för skruvdragning i trä, medan den högre växeln lämpar sig bättre för borrning i metall.
Maskinen uppges ha enkla funktioner och en ergonomisk utformning som ska se till att skydda användaren mot onödigt slitage på händer och handleder.


Flera användningsområden

Borrskruvdragaren kan ge ett vridmoment på upp till 24 newtonmeter och den kan arbeta med hastigheter upp till 1 300 varv per minut. Egenskaperna gör att den kan användas för skruvdragning med trä- och trallskruv, men även med metrisk skruv i mindre dimensioner. Från leverantören säger man att den är så smidig att den fungerar utmärkt för exempelvis elektriker vid arbete i kopplingsskåp och vid montering av kabelklammer.

 

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.