Nyheter

Liten downlight med lysdioder

Liten downlight med lysdioder
Från Osram kommer en liten downlight-armatur med lysdioder. Den är för fast installation som punkt- eller takbelysning.

 

 

Diodarmaturen Led Tresol kan fällas in eller ytmonteras. Den är tillverkad av aluminium och det lilla formatet ska göra den enkel att placera. Exempel på användning är som takbelysning i kök, korridorer eller garderober. Den kan även användas som punktbelysning i hyllor och liknande.

Komplett för montering
Armaturen ger ett varmvitt ljus och uppges vara energisnål och ha lång livslängd. Den levereras komplett med alla tillbehör för montering och ska kopplas till nätspänning 220–240 volt. Diametern är 50 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.