Nyheter

Liten beröringsfri blandare

Liten beröringsfri blandare
Från Oras kommer en ny liten beröringsfri blandare som går in i begränsade utrymmen.

 
 Oras Vienda är en liten beröringsfri tvättställsblandare för mindre utrymmen.
  

Tvättställsblandaren Oras Vienda har beröringsfri på- och avslagning som gör att användaren inte behöver ta i den vid användning. Det är en liten blandare som är kompakt i sin utformning. Enligt företaget ska det göra den lämplig för installation i trånga utrymmen.

Sänker vattenförbrukningen
Den beröringsfria funktionen i kombination med ett lågt flöde ska ge låg vattenförbrukning och liten energianvändning. Den batteridrivna blandarens pilotventil reagerar med hjälp av impulsteknik. Det ska ge batteriet lång livslängd.

Ingen injustering
Blandaren är utrustad med smutsfilter och backventiler. En så kallad autofokussensor ska säkerställa att ingen justering av blandaren är nödvändig vid installation.

 

 

 

 

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.