Nyheter

Linoleumgolv med inslag av kakao

Linoleumgolv med inslag av kakao
Den nya linoleumkollektionen Cocoa från Forbo Flooring innehåller rester av kakaoskal som skapar en spännande ytstruktur och understryker företagets arbete med hållbara produkter.

Cocoa ingår i Forbo Floorings linoleumgolvserie Marmoleum Solid och innehåller kakaoskal som är en restprodukt från en närliggande chokladfabrik samt andra naturliga ingredienser. Mönstret med kakaoresterna skapar en spännande ytstruktur på golvet och gör även att smuts på golvet blir mindre synligt.
Golvet kan användas för både bostäder och offentliga miljöer.

Samtliga linoleumgolv i Marmoleumserien består i huvudsak av linfröolja, trämjöl från kontrollerade skogar och jute som naturlig bärare. De är ftalatfria och innehåller inga mjukgörare eller mineraloljor.
Ytbehandlingen består av Topshield² som minskar risken för fläckar, skrapmärken och repor samt underlättar rengöring och underhåll.

Marmoleum Cocoa finns i fem kulörer, White Chocolate, Milk Chocolate, Dark Chocolate, Chocolate Blues och Earl Grey Chocolate.

Finns med tjocklek 2,5 eller 3,5 mm, bredd 2 m och längd 32 m.

Marmoleum Cocoa har belönats med iF Design Award 2017.

I Marmoleum produktserie ingår även kollektionerna Concrete med ett solitt marmormönster, Piano med ett mjukt fibermönster, Slate med en präglad textur samt Walton med en slät yta.

Skriven av Anna Göth

Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa, White Chocolate
Marmoleum Cocoa, White Chocolate

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.