Nyheter

Linoleumgolv med inslag av kakao

Linoleumgolv med inslag av kakao
2017-05-08
Den nya linoleumkollektionen Cocoa från Forbo Flooring innehåller rester av kakaoskal som skapar en spännande ytstruktur och understryker företagets arbete med hållbara produkter.

Cocoa ingår i Forbo Floorings linoleumgolvserie Marmoleum Solid och innehåller kakaoskal som är en restprodukt från en närliggande chokladfabrik samt andra naturliga ingredienser. Mönstret med kakaoresterna skapar en spännande ytstruktur på golvet och gör även att smuts på golvet blir mindre synligt.
Golvet kan användas för både bostäder och offentliga miljöer.

Samtliga linoleumgolv i Marmoleumserien består i huvudsak av linfröolja, trämjöl från kontrollerade skogar och jute som naturlig bärare. De är ftalatfria och innehåller inga mjukgörare eller mineraloljor.
Ytbehandlingen består av Topshield² som minskar risken för fläckar, skrapmärken och repor samt underlättar rengöring och underhåll.

Marmoleum Cocoa finns i fem kulörer, White Chocolate, Milk Chocolate, Dark Chocolate, Chocolate Blues och Earl Grey Chocolate.

Finns med tjocklek 2,5 eller 3,5 mm, bredd 2 m och längd 32 m.

Marmoleum Cocoa har belönats med iF Design Award 2017.

I Marmoleum produktserie ingår även kollektionerna Concrete med ett solitt marmormönster, Piano med ett mjukt fibermönster, Slate med en präglad textur samt Walton med en slät yta.

Skriven av Anna Göth

Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa
Marmoleum Cocoa, White Chocolate
Marmoleum Cocoa, White Chocolate

Nyheter

Skottsäker vägg som monteras med pistol

2022-10-06
Gipsskivor

Knauf Danogips lanserar sin nya patenterade produkt Nail It Safety Skottsäker – en skottsäker lättvägg med samma motståndskraftiga resultat som tegel, plåt och betong. Byggsystemet kan monteras både i befintliga och nya byggnader och lokaler.

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Kantelement L-element FLEX i två delar

Kantelement i platta paket

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.