• Nyheter
  • Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Nyheter

Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Linoleum med förbättrad ljuddämpning
Från Armstrong kommer linoleumgolvet Marmorette Acoustic Plus LPX som har fått förbättrade ljudegenskaper.

Det ljuddämpande Acoustic Plus-golvet ska ge en stegljudsförbättring på 17 decibel. Därmed är det, enligt Armstrong, ett komplement till tjocka ljudisolerande golvkonstruktioner.

PU-skum ger dämpning

Linoleumgolvet är fyra millimeter tjockt och består av ett 2,5 millimeter linoleumskikt med jutebaksida som är laminerat på 1,5 millimeter polyuretanskum. Linoleumskiktet är strukturerat, oriktat och jämnt marmorerat och finns tillgängligt i 12 färger.

Förstärkt yta från fabrik

Linoleummattan är förstärkt med en akrylatpolymer från fabrik. Det innebär att man inte behöver sätta in underhåll med polish eller vax förrän ytskiktet börjar bli slitet eller genomnött. Golvet behöver inte heller installationsbehandlas.

   

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.