• Nyheter
  • Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Nyheter

Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Linoleum med förbättrad ljuddämpning
Från Armstrong kommer linoleumgolvet Marmorette Acoustic Plus LPX som har fått förbättrade ljudegenskaper.

Det ljuddämpande Acoustic Plus-golvet ska ge en stegljudsförbättring på 17 decibel. Därmed är det, enligt Armstrong, ett komplement till tjocka ljudisolerande golvkonstruktioner.

PU-skum ger dämpning

Linoleumgolvet är fyra millimeter tjockt och består av ett 2,5 millimeter linoleumskikt med jutebaksida som är laminerat på 1,5 millimeter polyuretanskum. Linoleumskiktet är strukturerat, oriktat och jämnt marmorerat och finns tillgängligt i 12 färger.

Förstärkt yta från fabrik

Linoleummattan är förstärkt med en akrylatpolymer från fabrik. Det innebär att man inte behöver sätta in underhåll med polish eller vax förrän ytskiktet börjar bli slitet eller genomnött. Golvet behöver inte heller installationsbehandlas.

   

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.