• Nyheter
  • Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Nyheter

Linoleum med förbättrad ljuddämpning

Linoleum med förbättrad ljuddämpning
Från Armstrong kommer linoleumgolvet Marmorette Acoustic Plus LPX som har fått förbättrade ljudegenskaper.

Det ljuddämpande Acoustic Plus-golvet ska ge en stegljudsförbättring på 17 decibel. Därmed är det, enligt Armstrong, ett komplement till tjocka ljudisolerande golvkonstruktioner.

PU-skum ger dämpning

Linoleumgolvet är fyra millimeter tjockt och består av ett 2,5 millimeter linoleumskikt med jutebaksida som är laminerat på 1,5 millimeter polyuretanskum. Linoleumskiktet är strukturerat, oriktat och jämnt marmorerat och finns tillgängligt i 12 färger.

Förstärkt yta från fabrik

Linoleummattan är förstärkt med en akrylatpolymer från fabrik. Det innebär att man inte behöver sätta in underhåll med polish eller vax förrän ytskiktet börjar bli slitet eller genomnött. Golvet behöver inte heller installationsbehandlas.

   

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.