Nyheter

Lim som fäster direkt

Lim som fäster direkt
Casco Xtremfix är ett nytt monteringslim som fäster omedelbart och ska ge en mycket stark limfog.

         
  
  

Enligt leverantören fäster limmet snabbt och har stor vidhäftningsförmåga. Därför uppges det vara lämpligt för montering av tunga material som olika skivor och plattor. Limmet är avsett för användning både inom- och utomhus, och klarar även att limma under vatten. Det håller upp till 1 000 kilo per kvadratmeter horisontellt och upp till 200 kilo per kvadratmeter vertikalt.

Ger krympfri fog

Limmet ska ge en stark elastisk, fyllande och slitstark limfog som inte krymper. Det uppges ha bra vidhäftning på de flesta underlag utan användning av primer. Undantag är propenplast och andra så kallade feta plaster.

Tar upp vibrationer

Limmet har god beständighet mot vatten, värme, kyla, vanliga hushållskemikalier och tar upp vibrationer. Det är fritt från isocyanater, ftalat, lösningsmedel och silikon.

Här är filmklipp som visar montering.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.