Nyheter

Lim som fäster direkt

Lim som fäster direkt
2011-12-20
Casco Xtremfix är ett nytt monteringslim som fäster omedelbart och ska ge en mycket stark limfog.

         
  
  

Enligt leverantören fäster limmet snabbt och har stor vidhäftningsförmåga. Därför uppges det vara lämpligt för montering av tunga material som olika skivor och plattor. Limmet är avsett för användning både inom- och utomhus, och klarar även att limma under vatten. Det håller upp till 1 000 kilo per kvadratmeter horisontellt och upp till 200 kilo per kvadratmeter vertikalt.

Ger krympfri fog

Limmet ska ge en stark elastisk, fyllande och slitstark limfog som inte krymper. Det uppges ha bra vidhäftning på de flesta underlag utan användning av primer. Undantag är propenplast och andra så kallade feta plaster.

Tar upp vibrationer

Limmet har god beständighet mot vatten, värme, kyla, vanliga hushållskemikalier och tar upp vibrationer. Det är fritt från isocyanater, ftalat, lösningsmedel och silikon.

Här är filmklipp som visar montering.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.