Nyheter

Lim som fäster direkt

Lim som fäster direkt
Casco Xtremfix är ett nytt monteringslim som fäster omedelbart och ska ge en mycket stark limfog.

         
  
  

Enligt leverantören fäster limmet snabbt och har stor vidhäftningsförmåga. Därför uppges det vara lämpligt för montering av tunga material som olika skivor och plattor. Limmet är avsett för användning både inom- och utomhus, och klarar även att limma under vatten. Det håller upp till 1 000 kilo per kvadratmeter horisontellt och upp till 200 kilo per kvadratmeter vertikalt.

Ger krympfri fog

Limmet ska ge en stark elastisk, fyllande och slitstark limfog som inte krymper. Det uppges ha bra vidhäftning på de flesta underlag utan användning av primer. Undantag är propenplast och andra så kallade feta plaster.

Tar upp vibrationer

Limmet har god beständighet mot vatten, värme, kyla, vanliga hushållskemikalier och tar upp vibrationer. Det är fritt från isocyanater, ftalat, lösningsmedel och silikon.

Här är filmklipp som visar montering.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.