• Nyheter
  • Leverantörer av minireningsverk organiserar sig

Nyheter

Leverantörer av minireningsverk organiserar sig

Leverantörer av minireningsverk organiserar sig
Under maj månad bildades branschorganisationen MRV för leverantörer av EN-certifierade minireningsverk i Sverige.

    
  
Den nya branschorganisationen MRV har enligt uppgift grundats för ”att som branschorganisation verka för att oberoende utvärderade, högkvalitetsprodukter i form av minireningsverk når den Svenska marknaden.” Därigenom ska organisationen bidra till att kvalitetssäkra tekniska lösningar för att rena avloppsvatten.

Oberoende organisation
MRV beskriver sig som en oberoende branschorganisation för godkända, EN-certifierade, minireningsverk i Sverige och en officiell informationskanal för minireningsverk, till allmänheten, myndigheter, organisationer och beslutspåverkare i Sverige.

Fler leverantörer välkomna
För närvarande består organisationen av nio medlemsföretag, men MRV:s uttalade ambition är att alla landets leverantörer ska bli medlemmar.

Mer information: www.mrv.nu

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.