Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • LED teknik för sjuk- och tandvård

Nyheter

LED teknik för sjuk- och tandvård

LED teknik för sjuk- och tandvård
Nu lanseras en ny LED-armatur av det svenska belysningsföretaget D-TEC. Armaturen heter HALO och den kombinerar den senaste LED-tekniken med de specifika krav som ställs inom bland annat sjukvård och tandvård.

 
 

Skugg- och bländfritt ljus

      
 

Tunn och lätt svävande design 

För personal som arbetar i kliniska miljöer med undersökningsrum, labb och kirurgi ställs det höga krav på ljusstyrka och färgåtergivning för att kunna utföra krävande arbete en hel dag. Läkare och sköterskors ögon växlar ständigt mellan det starka ljuset från undersöknings- eller operationslampan och det väsentligt svagare omgivningsljuset i arbetsfältet runt patienten.

Minskad ögonstress

HALO ger en skugg- och bländfri ljusbild med optimal färgåtergivning. Ljuset är behagligt och jämnt. Dessutom minimeras ögonstress och visuella inspektioner underlättas.
Trots att armturen är relativt stor ger den ett lätt, svävande intryck med sin tunna design. Den styrs enkelt med hjälp av en fjärrstyrd dimmer och är lätt att rengöra, vilket är ett krav inom verksamheter med höga hygienkrav.

Energiförbrukning

Energiförbrukningen är låg: Med den nya LED-teknologin drar HALO upp till 70 procent mindre energi än vanliga lysrörsarmaturer och har en livslängd på upp till 40 000 timmar.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.