• Nyheter
  • LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

LED-panelen Sens + Dim kräver endast strömmatning så det finns inget behov av extra kabeldragning. Panelen är individuell och går att gruppera via synkkabel.

Panelens sensor finns i två utföranden: Rörelsesensor T/S, eller Rörelsesensor T/S med ställbart grundljus.

Den första sensorn tänder panelen automatiskt vid detekterad rörelse och släcks när rörelsen upphört. Möjlighet till justering av känslighet, tändtid och luxnivå.

Den andra sensorn har en inbyggd mikrovågssensor som fungerar både som rörelse- och ljussensor. Sensorn kan justera tändtiden så att den endast lyser under dygnets mörka timmar, ställbar känslighet, standby-tid, luxnivå samt standby dim ljusnivå.

Panelerna finns i tre olika storlekar: 600x600 mm, 600x300 mm (22W) och 1200x300 mm.

Effekt: 40W
Ljusstyrka: 4000 lm
Färgtemperatur: 3000 / 4000K
Spridningsvinkel: 110°
Färgåtergivning: Ra 80
Höjd: 10 mm
Längd: 595 mm
Kapslingsklass: IP40
L70: 50 000 timmar

Skriven av Helena Bengtsson.

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.