Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

LED-panelen Sens + Dim kräver endast strömmatning så det finns inget behov av extra kabeldragning. Panelen är individuell och går att gruppera via synkkabel.

Panelens sensor finns i två utföranden: Rörelsesensor T/S, eller Rörelsesensor T/S med ställbart grundljus.

Den första sensorn tänder panelen automatiskt vid detekterad rörelse och släcks när rörelsen upphört. Möjlighet till justering av känslighet, tändtid och luxnivå.

Den andra sensorn har en inbyggd mikrovågssensor som fungerar både som rörelse- och ljussensor. Sensorn kan justera tändtiden så att den endast lyser under dygnets mörka timmar, ställbar känslighet, standby-tid, luxnivå samt standby dim ljusnivå.

Panelerna finns i tre olika storlekar: 600x600 mm, 600x300 mm (22W) och 1200x300 mm.

Effekt: 40W
Ljusstyrka: 4000 lm
Färgtemperatur: 3000 / 4000K
Spridningsvinkel: 110°
Färgåtergivning: Ra 80
Höjd: 10 mm
Längd: 595 mm
Kapslingsklass: IP40
L70: 50 000 timmar

Skriven av Helena Bengtsson.

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.