• Nyheter
  • LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

LED-panelen Sens + Dim kräver endast strömmatning så det finns inget behov av extra kabeldragning. Panelen är individuell och går att gruppera via synkkabel.

Panelens sensor finns i två utföranden: Rörelsesensor T/S, eller Rörelsesensor T/S med ställbart grundljus.

Den första sensorn tänder panelen automatiskt vid detekterad rörelse och släcks när rörelsen upphört. Möjlighet till justering av känslighet, tändtid och luxnivå.

Den andra sensorn har en inbyggd mikrovågssensor som fungerar både som rörelse- och ljussensor. Sensorn kan justera tändtiden så att den endast lyser under dygnets mörka timmar, ställbar känslighet, standby-tid, luxnivå samt standby dim ljusnivå.

Panelerna finns i tre olika storlekar: 600x600 mm, 600x300 mm (22W) och 1200x300 mm.

Effekt: 40W
Ljusstyrka: 4000 lm
Färgtemperatur: 3000 / 4000K
Spridningsvinkel: 110°
Färgåtergivning: Ra 80
Höjd: 10 mm
Längd: 595 mm
Kapslingsklass: IP40
L70: 50 000 timmar

Skriven av Helena Bengtsson.

LED-paneler med individuell rörelsesensor
LED-paneler med individuell rörelsesensor

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.