Nyheter

LED-belysning för bänken Bonum

Belysning för Welands bänk Bonum
Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.

Bonum är en tålig och underhållsfri utemöbel av gallerdurk speciellt anpassad för offentliga miljöer utomhus. Utemöbeln finns i två utföranden som parkbänk och rastmöbel och kan även användas inomhus och i privata miljöer.

Bänken är tillverkad av varmförzinkad alternativt lackerad gallerdurk. Den lämpar sig väl i offentliga miljöer såsom gator och torg, parker, golfbanor, rastplatser, campingplatser, badplatser m m där den riskerar att utsättas för tuff behandling. Utformningen med gallerdurk gör att bänken släpper igenom regn och snö för sittvänlighet året om och att den kräver minimalt med underhåll. Möblerna kan med fördel förankras i marken.

LED-belysningen kan väljas som tillval och ger en belyst sittplats som bidrar till ökad trygghet vid exempelvis tunnelbanor, parker och i andra offentliga miljöer samtidigt som belysningen skapar en dekorativ och stämningsfull detalj på bänken.

Mått
Bonum
Längd: 1 594 mm. Höjd: 820 mm. Bredd: 763 mm. 
Vikt: 46,1 kg.

Bonum Duo
Längd: 1 920 Höjd: 856 mm. Bredd: 1 300 mm.
Vikt: 71,5 kg.

Skriven av Anna Göth

Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Sektionsräcke med LED-belysning
Sektionsräcke med LED-belysning

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.