Nyheter

LED-belysning för bänken Bonum

Belysning för Welands bänk Bonum
2020-11-10
Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.

Bonum är en tålig och underhållsfri utemöbel av gallerdurk speciellt anpassad för offentliga miljöer utomhus. Utemöbeln finns i två utföranden som parkbänk och rastmöbel och kan även användas inomhus och i privata miljöer.

Bänken är tillverkad av varmförzinkad alternativt lackerad gallerdurk. Den lämpar sig väl i offentliga miljöer såsom gator och torg, parker, golfbanor, rastplatser, campingplatser, badplatser m m där den riskerar att utsättas för tuff behandling. Utformningen med gallerdurk gör att bänken släpper igenom regn och snö för sittvänlighet året om och att den kräver minimalt med underhåll. Möblerna kan med fördel förankras i marken.

LED-belysningen kan väljas som tillval och ger en belyst sittplats som bidrar till ökad trygghet vid exempelvis tunnelbanor, parker och i andra offentliga miljöer samtidigt som belysningen skapar en dekorativ och stämningsfull detalj på bänken.

Mått
Bonum
Längd: 1 594 mm. Höjd: 820 mm. Bredd: 763 mm. 
Vikt: 46,1 kg.

Bonum Duo
Längd: 1 920 Höjd: 856 mm. Bredd: 1 300 mm.
Vikt: 71,5 kg.

Skriven av Anna Göth

Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Sektionsräcke med LED-belysning
Sektionsräcke med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning
Bonum bänk med LED-belysning

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.