• Nyheter
  • Led-armaturer för markinstallation

Nyheter

Led-armaturer för markinstallation

Led-armaturer för markinstallation
2009-11-12
Med Circled och Toppled utökar Malux Sweden sitt sortiment av diodarmaturer för installation i mark.

     
  

Diodarmaturen Circled är utvecklad för användning som markeringsbelysning i rondeller. Därför har den fått ljusvinklar som är anpassade för att ljuset ska vara synligt på långt håll, samtidigt som det inte ska blända fordonens förare. Men armaturen kan användas inom många andra områden och kan monteras både horisontellt och vertikalt.

Kan monteras under vatten 

Armaturen Toppled är även den en markeringsbelysning. Den kan exempelvis monteras längs gångvägar, parkeringsplatser och kajer. Eftersom den är helt vattentät kan den även monteras under vatten i dammar och fontäner.

Håller för överkörning

Båda armaturerena ska klara att köras över av fordon. De finns i sex olika färger och Toppled finns även med röd-grön-blå färgväxlare.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.