• Nyheter
  • Led-armaturer för markinstallation

Nyheter

Led-armaturer för markinstallation

Led-armaturer för markinstallation
2009-11-12
Med Circled och Toppled utökar Malux Sweden sitt sortiment av diodarmaturer för installation i mark.

     
  

Diodarmaturen Circled är utvecklad för användning som markeringsbelysning i rondeller. Därför har den fått ljusvinklar som är anpassade för att ljuset ska vara synligt på långt håll, samtidigt som det inte ska blända fordonens förare. Men armaturen kan användas inom många andra områden och kan monteras både horisontellt och vertikalt.

Kan monteras under vatten 

Armaturen Toppled är även den en markeringsbelysning. Den kan exempelvis monteras längs gångvägar, parkeringsplatser och kajer. Eftersom den är helt vattentät kan den även monteras under vatten i dammar och fontäner.

Håller för överkörning

Båda armaturerena ska klara att köras över av fordon. De finns i sex olika färger och Toppled finns även med röd-grön-blå färgväxlare.

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.