Nyheter

Led-armatur för trånga utrymmen

Led-armatur för trånga utrymmen
Qod är en liten och lättplacerad led-armatur som kan lysa upp trånga utrymmen där vanliga lampor tar för stor plats.

      
 

Osrams tunna moduler med led-armaturer, Qod, ska kunna användas i trånga utrymmen där vanlig belysning är svårplacerad.

  

Osrams nya led-belysning Qod är en modulbaserad lösning. Den består av kvadratiska armaturer med 16 lysdioder. De tunna armaturerna kan monteras i utrymmen där vanliga lampor kan bli för stora, exempelvis i garderober eller under hyllor.

Moduler kan läggas till

Belysningen levereras i ett startpaket med tre lampor och en transformator med strömbrytare. Enligt företaget kan man sedan lägga till fler moduler och enkelt koppla ihop dem.

Varmvitt ljus

Belysningen ger ett varmvitt ljus. Systemet har en spänning på 12 volt och modulerna har effekten 3,5 watt. Varje modul är 70x70x8 millimeter.

 

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.