Nyheter

Led-armatur för trånga utrymmen

Led-armatur för trånga utrymmen
Qod är en liten och lättplacerad led-armatur som kan lysa upp trånga utrymmen där vanliga lampor tar för stor plats.

      
 

Osrams tunna moduler med led-armaturer, Qod, ska kunna användas i trånga utrymmen där vanlig belysning är svårplacerad.

  

Osrams nya led-belysning Qod är en modulbaserad lösning. Den består av kvadratiska armaturer med 16 lysdioder. De tunna armaturerna kan monteras i utrymmen där vanliga lampor kan bli för stora, exempelvis i garderober eller under hyllor.

Moduler kan läggas till

Belysningen levereras i ett startpaket med tre lampor och en transformator med strömbrytare. Enligt företaget kan man sedan lägga till fler moduler och enkelt koppla ihop dem.

Varmvitt ljus

Belysningen ger ett varmvitt ljus. Systemet har en spänning på 12 volt och modulerna har effekten 3,5 watt. Varje modul är 70x70x8 millimeter.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.