Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Led-armatur ersätter lysrör

Led-armatur ersätter lysrör
2011-11-29
Nu finns en led-armatur för infällning i undertak som ska vara energieffektivare än traditionella armaturer med T5-lysrör.

      
 

Multilume Flat är den första led-armaturen som är mer effektiv än en T5-armatur. Armaturen ska ge mer än 80 lumen per watt med bibehållen ljusergonomi.

  

Multilume Flat är Fagerhults nya armaturgeneration för allmänbelysning i kontor. Armaturserien är försedd med lysdioder och är avsedd för infällning i undertak med bärverk.

Enligt produktchefen Lars Eriksson är det den första allmänbelysningen med lysdioder som är mer energieffektiv än traditionella T5-armaturer.

– Ambitionen har varit att göra den så effektiv som möjligt, Men samtidigt inte få någon oönskad bländning, säger han.

Ger jämnt fördelad ljusbild
En jämn ljusbild har åstadkommits genom 320 tättplacerade lysdioder. Armaturen har även försetts med ett bländskydd som är tillverkat med mikroprismateknik och därmed ger en fördelad ljusbild.

– Resultat har blivit hög ljuskomfort. Dessutom ett ljus som ger möjlighet att placera arbetsplatser där man vill, utan att ändra på belysningen, säger Lars Eriksson.

Flyttbart driftdon ger låg höjd

Armaturen är tillverkad för att vara enkel att installera i olika typer av tak. Den har en driftdonsbox som placerats ovanpå. Men den är fästad med kardborreband och kan placeras på sidan om armaturen om det skulle vara begränsat utrymme i undertaket. Då blir armaturens totalhöjd inte mer än 50 millimeter.

Kan ljusregleras

Armaturen kan ljusregleras med hänsyn till dagsljusinfall och närvaro. Den har skyddsklass IP44 under undertaket och IP20 på ovansidan.

Armaturen finns i tre modulanpassade storlekar, 300x300, 600x600 samt 300x1 200 millimeter.

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.