• Nyheter
  • Lavabrush - den innovativa penseltvätten

Nyheter

Lavabrush - den innovativa penseltvätten

Lavabrush - den innovativa penseltvätten
Det går uppskattningsvis åt runt 20 liter vatten per pensel vid rengöring. Att slänga verktygen efter användning är inte heller en miljömässigt smart handling. Som målare är det även vedertaget att den inarbetade penseln är den bästa penseln!

Bakom innovationen Lavabrush står entreprenörerna Patrik Sjöland och Per Nilsson som med stöd av utvecklingsföretaget Prevas är i färd med att lansera sin idé med en hållbar penseltvätt i en färdig produkt för marknaden.

Att rengöra penslar är ofta en tidskrävande uppgift och att skölja rent verktyg under rinnande vatten och låta färgresterna gå ut i avloppet är inte miljömässigt försvarbart. Efter insikten på slöseriet med resurser tog entreprenörerna bakom Lavabrush fram en egen lösning för penselrengöring i samband med måleriarbete på fritiden. För vidareutveckling tog de kontakt med Prevas som har hjälpt till att förfina och nu lansera produkten till försäljning.

Lavabrush penseltvätt är en bärbar och helt mekanisk lösning som kan rengöra upp till 30 penslar i mindre än 2 liter vatten på bara några minuter. Spillvattnet samlas upp i behållaren och när det blivit mättat töms det ut och kan lämnas till återvinningscentralen. Konstruktionen är robust och i en behändig portabel storlek, enkel att ta med på alla former av arbetsplatser.

– Det finns ingen kemikaliefri penseltvätt på marknaden som är så vattensnål som den vi har tagit fram. Den är till nytta både för målaren, som enkelt kan hålla penslarna rena, och för måleriföretaget som slipper köpa nya penslar hela tiden, säger entreprenören Patrik Sjöland, som till vardags arbetar inom byggbranschen.

Lavabrush riktar sig främst till proffsföretag inom måleribranschen, men företagarna ser även ett intresse hos bland annat skolor, kommuner och fastighetsbolag.

Skriven av Jenny Öhlund

Spillvattnet töms när det blivit mättad med färgrester
Spillvattnet töms när det blivit mättad med färgrester

Nyheter

Fristående digitalt dörrlås

Exma Duo är en fristående låsenhet som monteras direkt på dörren under dörrtrycke och cylinderring. Låset styrs via kod, nyckelbricka, kort eller via en app i telefonen och fungerar med modullås av standardtyp.

Den nya flexibla färgskrapan

Den nya flexibla färgskrapan

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

Mattsvart takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.