Nyheter

Lättmonterad plywoodskiva

Lättmonterad plywoodskiva
Moelven Wood AB lanserar en falsad konstruktionsplywood för enklare hantering på arbetsplatsen.

 
 Ergo är en ny lätthanterlig konstruktionsplywood med fals, vilket gör att man kan skruva fast två skivor samtidigt.

Nu lanserar Moelven Wood AB en ny konstruktionsplywood i klass P30 med namnet Ergo. Namnet kommer av att skivan ska vara enkel att hantera på arbetsplatsen

Fals på långsidorna

Skivan har fals på långsidorna vilket gör att man kan skruva fast två skivor samtidigt. Det ska samtidigt ge ett snabbt och mer stabilt montage. Skivan kan monteras både som liggande och stående väggskiva och falsen gör att man enkelt kan stapla skivorna på varandra vid liggande montering.
Plywoodskivan är 12 millimeter tjock och har täckande format 2400 x 600 millimeter. Vikten per skiva är 9 kilo.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.