Nyheter

Lättmonterad plywoodskiva

Lättmonterad plywoodskiva
Moelven Wood AB lanserar en falsad konstruktionsplywood för enklare hantering på arbetsplatsen.

 
 Ergo är en ny lätthanterlig konstruktionsplywood med fals, vilket gör att man kan skruva fast två skivor samtidigt.

Nu lanserar Moelven Wood AB en ny konstruktionsplywood i klass P30 med namnet Ergo. Namnet kommer av att skivan ska vara enkel att hantera på arbetsplatsen

Fals på långsidorna

Skivan har fals på långsidorna vilket gör att man kan skruva fast två skivor samtidigt. Det ska samtidigt ge ett snabbt och mer stabilt montage. Skivan kan monteras både som liggande och stående väggskiva och falsen gör att man enkelt kan stapla skivorna på varandra vid liggande montering.
Plywoodskivan är 12 millimeter tjock och har täckande format 2400 x 600 millimeter. Vikten per skiva är 9 kilo.

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.