Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Lättklinkerblock med mindre vikt

.
Lättklinkerblock är en sedan länge etablerad och beprövad produkt.

Från Finja kommer oisolerade lättklinkerblock - Murblock Fördel.
Blocken har samma format som tidigare block från Finja och är därmed kompatibla med dessa. De är flexibla och kan lätt delas i precis de bitar man behöver. På hålens insida finns tydliga spår som visar var man kapar, för att få både halva och fjärdedels block. Man kan säga att man får fyra block i ett. Blockens flexibilitet underlättar för muraren, men även för återförsäljaren, som bara behöver köpa in ett fåtal nya blocksorter.

Murblock Fördel är inte bara lätta att kapa, de är också lätta att lägga. Tack vare den enkla konstruktionen, behövs inga särskilda hörnblock eller någon speciell riktning på blocken. På så sätt undviker man spill, vilket ger en bättre totalekonomi.

De nya lättklinkerblocken väger mellan 8 och 20 % mindre än tidigare block. Det ger i sin tur lägre fraktkostnader, men också bättre arbetsmiljö eftersom lättheten och hålen i mitten på blocken gör dem mer ergonomiska att lyfta. Hålen i blocken gör även eldragningen enklare.

Trots hål och lätthet har blocken ändå samma hållfasthet som tidigare block, genom en ny och starkare blandning av lättklinkermassan. Bruksåtgången är också densamma, och man använder Finja Murbruk B, med murlåda precis som tidigare. Och precis som förut, går det bara åt 8,3 block per kvadratmeter.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.