Nyheter

Lättklinkerblock med mindre vikt

.
Lättklinkerblock är en sedan länge etablerad och beprövad produkt.

Från Finja kommer oisolerade lättklinkerblock - Murblock Fördel.
Blocken har samma format som tidigare block från Finja och är därmed kompatibla med dessa. De är flexibla och kan lätt delas i precis de bitar man behöver. På hålens insida finns tydliga spår som visar var man kapar, för att få både halva och fjärdedels block. Man kan säga att man får fyra block i ett. Blockens flexibilitet underlättar för muraren, men även för återförsäljaren, som bara behöver köpa in ett fåtal nya blocksorter.

Murblock Fördel är inte bara lätta att kapa, de är också lätta att lägga. Tack vare den enkla konstruktionen, behövs inga särskilda hörnblock eller någon speciell riktning på blocken. På så sätt undviker man spill, vilket ger en bättre totalekonomi.

De nya lättklinkerblocken väger mellan 8 och 20 % mindre än tidigare block. Det ger i sin tur lägre fraktkostnader, men också bättre arbetsmiljö eftersom lättheten och hålen i mitten på blocken gör dem mer ergonomiska att lyfta. Hålen i blocken gör även eldragningen enklare.

Trots hål och lätthet har blocken ändå samma hållfasthet som tidigare block, genom en ny och starkare blandning av lättklinkermassan. Bruksåtgången är också densamma, och man använder Finja Murbruk B, med murlåda precis som tidigare. Och precis som förut, går det bara åt 8,3 block per kvadratmeter.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.