Nyheter

Lättklinkerblock med mindre vikt

.
Lättklinkerblock är en sedan länge etablerad och beprövad produkt.

Från Finja kommer oisolerade lättklinkerblock - Murblock Fördel.
Blocken har samma format som tidigare block från Finja och är därmed kompatibla med dessa. De är flexibla och kan lätt delas i precis de bitar man behöver. På hålens insida finns tydliga spår som visar var man kapar, för att få både halva och fjärdedels block. Man kan säga att man får fyra block i ett. Blockens flexibilitet underlättar för muraren, men även för återförsäljaren, som bara behöver köpa in ett fåtal nya blocksorter.

Murblock Fördel är inte bara lätta att kapa, de är också lätta att lägga. Tack vare den enkla konstruktionen, behövs inga särskilda hörnblock eller någon speciell riktning på blocken. På så sätt undviker man spill, vilket ger en bättre totalekonomi.

De nya lättklinkerblocken väger mellan 8 och 20 % mindre än tidigare block. Det ger i sin tur lägre fraktkostnader, men också bättre arbetsmiljö eftersom lättheten och hålen i mitten på blocken gör dem mer ergonomiska att lyfta. Hålen i blocken gör även eldragningen enklare.

Trots hål och lätthet har blocken ändå samma hållfasthet som tidigare block, genom en ny och starkare blandning av lättklinkermassan. Bruksåtgången är också densamma, och man använder Finja Murbruk B, med murlåda precis som tidigare. Och precis som förut, går det bara åt 8,3 block per kvadratmeter.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.