• Nyheter
  • Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Nyheter

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga
Finja lanserar väggblocket, Ergotherm Plus, som har försetts med ett isoleringsmaterial med förbättrade isolervärden.

 
 

Finjas nya lättklinkerblock, Ergotherm Plus, har försetts med EPS-isolering med grafitinblandning, som ska ge förbättrad isoleringsförmåga.

Finja utökar sin produktgrupp av lättklinkerblock med inbyggd isolering. Den nya produkten är en vidareutveckling av Ergothermblocket, som nu försetts med isolermaterialet Neopor. Isoleringen är en EPS-produkt med tillsats av grafit, som i kombination med optimerad densitet ska ge blocket förhöjd isoleringsförmåga. En färdig blockvägg, med tjockleken 350 millimeter, ska enligt Finja få U-värdet 0,18 W/m2 K.

Bärande ytterväggar ovan mark
Blocken är främst avsedda för bärande ytterväggar i villor och radhus. De ska däremot inte användas under marknivå.
Ergotherm Plus finns som normalblock med måtten 350x195x600 millimeter. Till dettta finns även hörn- och avslutningsblock samt passblock.

 

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.