• Nyheter
  • Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Nyheter

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga
Finja lanserar väggblocket, Ergotherm Plus, som har försetts med ett isoleringsmaterial med förbättrade isolervärden.

 
 

Finjas nya lättklinkerblock, Ergotherm Plus, har försetts med EPS-isolering med grafitinblandning, som ska ge förbättrad isoleringsförmåga.

Finja utökar sin produktgrupp av lättklinkerblock med inbyggd isolering. Den nya produkten är en vidareutveckling av Ergothermblocket, som nu försetts med isolermaterialet Neopor. Isoleringen är en EPS-produkt med tillsats av grafit, som i kombination med optimerad densitet ska ge blocket förhöjd isoleringsförmåga. En färdig blockvägg, med tjockleken 350 millimeter, ska enligt Finja få U-värdet 0,18 W/m2 K.

Bärande ytterväggar ovan mark
Blocken är främst avsedda för bärande ytterväggar i villor och radhus. De ska däremot inte användas under marknivå.
Ergotherm Plus finns som normalblock med måtten 350x195x600 millimeter. Till dettta finns även hörn- och avslutningsblock samt passblock.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.