• Nyheter
  • Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Nyheter

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga

Lättklinkerblock med förbättrad isoleringsförmåga
Finja lanserar väggblocket, Ergotherm Plus, som har försetts med ett isoleringsmaterial med förbättrade isolervärden.

 
 

Finjas nya lättklinkerblock, Ergotherm Plus, har försetts med EPS-isolering med grafitinblandning, som ska ge förbättrad isoleringsförmåga.

Finja utökar sin produktgrupp av lättklinkerblock med inbyggd isolering. Den nya produkten är en vidareutveckling av Ergothermblocket, som nu försetts med isolermaterialet Neopor. Isoleringen är en EPS-produkt med tillsats av grafit, som i kombination med optimerad densitet ska ge blocket förhöjd isoleringsförmåga. En färdig blockvägg, med tjockleken 350 millimeter, ska enligt Finja få U-värdet 0,18 W/m2 K.

Bärande ytterväggar ovan mark
Blocken är främst avsedda för bärande ytterväggar i villor och radhus. De ska däremot inte användas under marknivå.
Ergotherm Plus finns som normalblock med måtten 350x195x600 millimeter. Till dettta finns även hörn- och avslutningsblock samt passblock.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.