• Nyheter
  • Lättinstallerat vattenlås för kök

Nyheter

Lättinstallerat vattenlås för kök

Lättinstallerat vattenlås för kök
Prevex har introducerat ett nytt smart vattenlås med en mängd tekniska förbättringar. Smartloc är enkelt att installera på ett utrymmesbesparande sätt och rengörs lätt utan specialverktyg.

Släta ytor och ovala rör förbättrar vattenlåsets flöde och eliminerar avlagringar. Smartloc är enkelt att installera på ett utrymmesbesparande sätt och rengörs enkelt utan specialverktyg. Silen finns i flera utföranden och kan lätt bytas till olika hålmönster eller djup och kan med hjälp av en magnetisk cover förvandlas till en spaltsil. Silen är fastsatt med en försänkt hex-skruv som passar till både stål och kompositbänkar. Optimal passform fås enkelt med hjälp av teleskopiska delar i sid- och höjdled och att det tvågreniga vattenlåsets bottenventiler fixeras i samma höjd medför än mer utrymme än tidigare konstruktioner.

Den lättanvända snabbkopplingen förvandlar ett engrenigt vattenlås till ett tvågrenigt med ett klick. En verktygshållare finns på röret där man kan förvara silverktyget. Det flexibla utloppsröret är smidigt att justera och installera. Ovala rör är bra för stabiliteten och den förbättrar dessutom vattenlåsets flöde - 25% bättre än vad som krävs enligt standarden EN 274.

Skriven av Harald Holm

Lättanvänd snabbkoppling
Lättanvänd snabbkoppling
Bräddavlopp
Bräddavlopp
Individuell design
Individuell design

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.