• Nyheter
  • Lättinstallerat vattenlås för kök

Nyheter

Lättinstallerat vattenlås för kök

Lättinstallerat vattenlås för kök
2020-01-31
Prevex har introducerat ett nytt smart vattenlås med en mängd tekniska förbättringar. Smartloc är enkelt att installera på ett utrymmesbesparande sätt och rengörs lätt utan specialverktyg.

Släta ytor och ovala rör förbättrar vattenlåsets flöde och eliminerar avlagringar. Smartloc är enkelt att installera på ett utrymmesbesparande sätt och rengörs enkelt utan specialverktyg. Silen finns i flera utföranden och kan lätt bytas till olika hålmönster eller djup och kan med hjälp av en magnetisk cover förvandlas till en spaltsil. Silen är fastsatt med en försänkt hex-skruv som passar till både stål och kompositbänkar. Optimal passform fås enkelt med hjälp av teleskopiska delar i sid- och höjdled och att det tvågreniga vattenlåsets bottenventiler fixeras i samma höjd medför än mer utrymme än tidigare konstruktioner.

Den lättanvända snabbkopplingen förvandlar ett engrenigt vattenlås till ett tvågrenigt med ett klick. En verktygshållare finns på röret där man kan förvara silverktyget. Det flexibla utloppsröret är smidigt att justera och installera. Ovala rör är bra för stabiliteten och den förbättrar dessutom vattenlåsets flöde - 25% bättre än vad som krävs enligt standarden EN 274.

Skriven av Harald Holm

Lättanvänd snabbkoppling
Lättanvänd snabbkoppling
Bräddavlopp
Bräddavlopp
Individuell design
Individuell design

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.