• Nyheter
  • Lättare och effektivare fogskumspistol

Nyheter

Lättare och effektivare fogskumspistol

Lättare och effektivare fogskumspistol
2009-10-02
Bostik lanserar fogskumspistolen, Foam Gun NBS Eco 2, som ska vara lättare, effektivare och enklare att göra ren.

    
 Bostiks nya skumpistol har fått en rad förbättringar, som lägre vikt och större kapacitet. Dessutom ska den ha längre hållbarhet och vara enklare att göra ren.
Med sina 304 gram är den nya fogskumspistolen lättare än sina föregångare. Därmed ska det gå att arbeta längre perioder utan att bli trött. För att pistolen ska vara enkel att göra ren är den belagd med ett teflonskikt.

Större kapacitet
Pistolen är effektivare än tidigare modeller. Detta visar sig i att den under 10 sekunder trycker ut 130 gram skum, jämfört med tidigare 59 gram.
Även hållbarheten är förbättrad. Vid tester uppges den hålla cirka 20 procent längre tid än tidigare modeller.
Fogskumspistolen levereras i en låda med bifogade användarinstruktioner.

 

Nyheter

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.