• Nyheter
  • Lättare och effektivare fogskumspistol

Nyheter

Lättare och effektivare fogskumspistol

Lättare och effektivare fogskumspistol
2009-10-02
Bostik lanserar fogskumspistolen, Foam Gun NBS Eco 2, som ska vara lättare, effektivare och enklare att göra ren.

    
 Bostiks nya skumpistol har fått en rad förbättringar, som lägre vikt och större kapacitet. Dessutom ska den ha längre hållbarhet och vara enklare att göra ren.
Med sina 304 gram är den nya fogskumspistolen lättare än sina föregångare. Därmed ska det gå att arbeta längre perioder utan att bli trött. För att pistolen ska vara enkel att göra ren är den belagd med ett teflonskikt.

Större kapacitet
Pistolen är effektivare än tidigare modeller. Detta visar sig i att den under 10 sekunder trycker ut 130 gram skum, jämfört med tidigare 59 gram.
Även hållbarheten är förbättrad. Vid tester uppges den hålla cirka 20 procent längre tid än tidigare modeller.
Fogskumspistolen levereras i en låda med bifogade användarinstruktioner.

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.