• Nyheter
  • Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Nyheter

Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Gyproc ErgoLite TM
De lättare skivorna ger en ergonomisk fördel och en bättre arbetsmiljö.

Den nya skivan Gyproc ErgoLite TM är cirka 25 procent lättare men ändå lika stark och stabil som en standardgipsskiva.

Skivan är det teknologiska resultatet som gör det möjligt att tillverka en lätt gipsskiva med en höghållfast kärna. ErgoLite är den första i sitt slag i Europa.

ErgoLite monteras på precis samma sätt som traditionella gipsskivor och tillsammans med Gyprocs systemlösningar uppfyller den föreskrivna ljud- och brandkrav.

Skivans kärna är armerad och ytlagret består av gips med hög densitet och ett ytskikt av stark kartong.
I likhet med alla Gyprocs gipsskivor är ErgoLite helt återvinningsbar. Den lättare vikten ger dessutom andra miljöfördelar, dels i transportledet dels genom lägre förbrukning av råvaror och energi vid tillverkning.

– 25 procent lägre vikt gör det möjligt att lasta fler skivor på varje bil och köra större, men färre leveranser. Det ger lägre bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp, säger Lars Lundberg, vd på Gyproc AB.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.