För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Nyheter

Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Gyproc ErgoLite TM
De lättare skivorna ger en ergonomisk fördel och en bättre arbetsmiljö.

Den nya skivan Gyproc ErgoLite TM är cirka 25 procent lättare men ändå lika stark och stabil som en standardgipsskiva.

Skivan är det teknologiska resultatet som gör det möjligt att tillverka en lätt gipsskiva med en höghållfast kärna. ErgoLite är den första i sitt slag i Europa.

ErgoLite monteras på precis samma sätt som traditionella gipsskivor och tillsammans med Gyprocs systemlösningar uppfyller den föreskrivna ljud- och brandkrav.

Skivans kärna är armerad och ytlagret består av gips med hög densitet och ett ytskikt av stark kartong.
I likhet med alla Gyprocs gipsskivor är ErgoLite helt återvinningsbar. Den lättare vikten ger dessutom andra miljöfördelar, dels i transportledet dels genom lägre förbrukning av råvaror och energi vid tillverkning.

– 25 procent lägre vikt gör det möjligt att lasta fler skivor på varje bil och köra större, men färre leveranser. Det ger lägre bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp, säger Lars Lundberg, vd på Gyproc AB.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.