• Nyheter
  • Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Nyheter

Lättare gipsskiva för invändiga väggar och tak

Gyproc ErgoLite TM
De lättare skivorna ger en ergonomisk fördel och en bättre arbetsmiljö.

Den nya skivan Gyproc ErgoLite TM är cirka 25 procent lättare men ändå lika stark och stabil som en standardgipsskiva.

Skivan är det teknologiska resultatet som gör det möjligt att tillverka en lätt gipsskiva med en höghållfast kärna. ErgoLite är den första i sitt slag i Europa.

ErgoLite monteras på precis samma sätt som traditionella gipsskivor och tillsammans med Gyprocs systemlösningar uppfyller den föreskrivna ljud- och brandkrav.

Skivans kärna är armerad och ytlagret består av gips med hög densitet och ett ytskikt av stark kartong.
I likhet med alla Gyprocs gipsskivor är ErgoLite helt återvinningsbar. Den lättare vikten ger dessutom andra miljöfördelar, dels i transportledet dels genom lägre förbrukning av råvaror och energi vid tillverkning.

– 25 procent lägre vikt gör det möjligt att lasta fler skivor på varje bil och köra större, men färre leveranser. Det ger lägre bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp, säger Lars Lundberg, vd på Gyproc AB.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.