• Nyheter
  • Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Nyheter

Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Lättare gatubelysning med endiodsteknik
Från Aaxsus AB kommer en serie LED-armaturer för gatubelysning. De nya armaturerna har endiodsteknik som ska ge betydligt lägre vikt och enklare byten.

       
 

Aaxsus armatur för gatubelysning har endiodsteknik som bland annat ger dem betydligt lägre vikt och förenklar byten. Här en armatur med dubbla 40-wattsdioder, som ska motsvara ljusflödet hos 160 watt högtrycksnatrium.
 

Aaxsus armaturer för gatubelysning är utvecklade med endiodsteknik som uppges ge ett mycket jämnt ljusflöde, utan skuggeffekter eller andra störningar.
– Armaturerna har även kunnat göras lättare och väger ungefär en tredjedel jämfört med en armatur som är försedd med enwattsdioder. Exempelvis väger en 80-wattsarmatur 4,8 kilo, medan motsvarande armatur med enwattsdioder väger cirka 15 kilo, säger Alexander Weiland som är vd på Aaxsus AB.
Armaturerna är främst avsedda för mindre vägar och parkeringar i bostadsområden.

Enklare att byta

Den effektiva brinntiden uppges vara 35 000 timmar med 70 procent kvar av ljusflödet. Efter 50 000 timmar ska 50 procent av ljusflödet finnas kvar. Med endiodstekniken ska man enkelt kunna byta själva lysdioden, och behöver inte byta ut hela armaturen.
Armaturerna finns i flera modeller med en, två eller fyra lysdioder, med effekt från 40 watt och uppåt. Färgtemperaturen ligger mellan 3 200 och 4 500 kelvin.

 

 

 

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.