• Nyheter
  • Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Nyheter

Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Lättare gatubelysning med endiodsteknik
Från Aaxsus AB kommer en serie LED-armaturer för gatubelysning. De nya armaturerna har endiodsteknik som ska ge betydligt lägre vikt och enklare byten.

       
 

Aaxsus armatur för gatubelysning har endiodsteknik som bland annat ger dem betydligt lägre vikt och förenklar byten. Här en armatur med dubbla 40-wattsdioder, som ska motsvara ljusflödet hos 160 watt högtrycksnatrium.
 

Aaxsus armaturer för gatubelysning är utvecklade med endiodsteknik som uppges ge ett mycket jämnt ljusflöde, utan skuggeffekter eller andra störningar.
– Armaturerna har även kunnat göras lättare och väger ungefär en tredjedel jämfört med en armatur som är försedd med enwattsdioder. Exempelvis väger en 80-wattsarmatur 4,8 kilo, medan motsvarande armatur med enwattsdioder väger cirka 15 kilo, säger Alexander Weiland som är vd på Aaxsus AB.
Armaturerna är främst avsedda för mindre vägar och parkeringar i bostadsområden.

Enklare att byta

Den effektiva brinntiden uppges vara 35 000 timmar med 70 procent kvar av ljusflödet. Efter 50 000 timmar ska 50 procent av ljusflödet finnas kvar. Med endiodstekniken ska man enkelt kunna byta själva lysdioden, och behöver inte byta ut hela armaturen.
Armaturerna finns i flera modeller med en, två eller fyra lysdioder, med effekt från 40 watt och uppåt. Färgtemperaturen ligger mellan 3 200 och 4 500 kelvin.

 

 

 

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.