• Nyheter
  • Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Nyheter

Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Lättare gatubelysning med endiodsteknik
Från Aaxsus AB kommer en serie LED-armaturer för gatubelysning. De nya armaturerna har endiodsteknik som ska ge betydligt lägre vikt och enklare byten.

       
 

Aaxsus armatur för gatubelysning har endiodsteknik som bland annat ger dem betydligt lägre vikt och förenklar byten. Här en armatur med dubbla 40-wattsdioder, som ska motsvara ljusflödet hos 160 watt högtrycksnatrium.
 

Aaxsus armaturer för gatubelysning är utvecklade med endiodsteknik som uppges ge ett mycket jämnt ljusflöde, utan skuggeffekter eller andra störningar.
– Armaturerna har även kunnat göras lättare och väger ungefär en tredjedel jämfört med en armatur som är försedd med enwattsdioder. Exempelvis väger en 80-wattsarmatur 4,8 kilo, medan motsvarande armatur med enwattsdioder väger cirka 15 kilo, säger Alexander Weiland som är vd på Aaxsus AB.
Armaturerna är främst avsedda för mindre vägar och parkeringar i bostadsområden.

Enklare att byta

Den effektiva brinntiden uppges vara 35 000 timmar med 70 procent kvar av ljusflödet. Efter 50 000 timmar ska 50 procent av ljusflödet finnas kvar. Med endiodstekniken ska man enkelt kunna byta själva lysdioden, och behöver inte byta ut hela armaturen.
Armaturerna finns i flera modeller med en, två eller fyra lysdioder, med effekt från 40 watt och uppåt. Färgtemperaturen ligger mellan 3 200 och 4 500 kelvin.

 

 

 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.