Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Nyheter

Lättare gatubelysning med endiodsteknik

Lättare gatubelysning med endiodsteknik
Från Aaxsus AB kommer en serie LED-armaturer för gatubelysning. De nya armaturerna har endiodsteknik som ska ge betydligt lägre vikt och enklare byten.

       
 

Aaxsus armatur för gatubelysning har endiodsteknik som bland annat ger dem betydligt lägre vikt och förenklar byten. Här en armatur med dubbla 40-wattsdioder, som ska motsvara ljusflödet hos 160 watt högtrycksnatrium.
 

Aaxsus armaturer för gatubelysning är utvecklade med endiodsteknik som uppges ge ett mycket jämnt ljusflöde, utan skuggeffekter eller andra störningar.
– Armaturerna har även kunnat göras lättare och väger ungefär en tredjedel jämfört med en armatur som är försedd med enwattsdioder. Exempelvis väger en 80-wattsarmatur 4,8 kilo, medan motsvarande armatur med enwattsdioder väger cirka 15 kilo, säger Alexander Weiland som är vd på Aaxsus AB.
Armaturerna är främst avsedda för mindre vägar och parkeringar i bostadsområden.

Enklare att byta

Den effektiva brinntiden uppges vara 35 000 timmar med 70 procent kvar av ljusflödet. Efter 50 000 timmar ska 50 procent av ljusflödet finnas kvar. Med endiodstekniken ska man enkelt kunna byta själva lysdioden, och behöver inte byta ut hela armaturen.
Armaturerna finns i flera modeller med en, två eller fyra lysdioder, med effekt från 40 watt och uppåt. Färgtemperaturen ligger mellan 3 200 och 4 500 kelvin.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.