Nyheter

Lättare fix för plattsättning

Lättare fix för plattsättning
Maxit AB lanserar ett nytt lättare fix, Serpo 630 Multi Lätt, som är avsett för sättning av keramiska plattor.

           
 Serpo 630 Multi Lätt är en ny fästmassa som är cirka 40 procent lättare än traditionella produkter.
Det nya fixet är baserat på Serpo 610 Multi Flex, men är mer än 40 procent lättare. Enligt företaget har åtgången sänkts lika mycket som vikten, vilket ska medföra att 12 kilo räcker lika långt som 20 kilo av traditionella fästmassor.

Häng underlättar sättningen
Fixet ska ha en krämig konsistens och beskrivs som lättarbetat och med förbättrat häng. För att underlätta hanteringen är säcken dessutom försedd med ett bärhandtag.
Företaget påpekar även att fixet är svenskproducerat, vilket tillsammans med den låga vikten ska göra det till en miljöanpassad produkt.

 

 

 

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.