Nyheter

Lättare fix för plattsättning

Lättare fix för plattsättning
2009-08-12
Maxit AB lanserar ett nytt lättare fix, Serpo 630 Multi Lätt, som är avsett för sättning av keramiska plattor.

           
 Serpo 630 Multi Lätt är en ny fästmassa som är cirka 40 procent lättare än traditionella produkter.
Det nya fixet är baserat på Serpo 610 Multi Flex, men är mer än 40 procent lättare. Enligt företaget har åtgången sänkts lika mycket som vikten, vilket ska medföra att 12 kilo räcker lika långt som 20 kilo av traditionella fästmassor.

Häng underlättar sättningen
Fixet ska ha en krämig konsistens och beskrivs som lättarbetat och med förbättrat häng. För att underlätta hanteringen är säcken dessutom försedd med ett bärhandtag.
Företaget påpekar även att fixet är svenskproducerat, vilket tillsammans med den låga vikten ska göra det till en miljöanpassad produkt.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.