Nyheter

Lättanvänd utomhuslaser

Lättanvänd utomhuslaser
Från Hultafors kommer rotationslasern TRR som ska vara lättanvänd och uppges markera önskad linje oberoende av väderlek.

      
 Rotationslasern TRR är avsedd för användning utomhus. Den uppges vara enkel att hantera och med skyddsklass IP56 ska den stå emot regn.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRR rotationslaser ger en horisontell linje med hjälp av en elektronisk pendel. Med lasern kan man markera en rak linje mellan två givna punkter eller i en viss vinkel. Då låser man den elektroniska pendeln och lutar apparaten tills linjen går igenom punkterna.

Styrs med fjärrkontroll
Lasern styrs med hjälp av knappar på apparatens ovansida eller med en fjärrkontroll. Där kan man starta eller stänga av laserlinjen, ställa in rotationshastigheten och låsa den elektroniska pendeln.
Om lasern rubbas efter att den ställts in, börjar den automatiskt att blinka och stängs därefter av.

Avläsning med mottagare
Apparatens laserlinjer ska kunna läsas av på 350 meters håll med hjälp av en mottagare. Hur långt man ser dem med blotta ögat beror på det aktuella ljuset.
Lasern levereras med skyddsväska, fjärrkontroll, uppladdningsbara batterier, laddare, mottagare med hållare.

 

Nyheter

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.