Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Lättanvänd utomhuslaser

Lättanvänd utomhuslaser
Från Hultafors kommer rotationslasern TRR som ska vara lättanvänd och uppges markera önskad linje oberoende av väderlek.

      
 Rotationslasern TRR är avsedd för användning utomhus. Den uppges vara enkel att hantera och med skyddsklass IP56 ska den stå emot regn.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRR rotationslaser ger en horisontell linje med hjälp av en elektronisk pendel. Med lasern kan man markera en rak linje mellan två givna punkter eller i en viss vinkel. Då låser man den elektroniska pendeln och lutar apparaten tills linjen går igenom punkterna.

Styrs med fjärrkontroll
Lasern styrs med hjälp av knappar på apparatens ovansida eller med en fjärrkontroll. Där kan man starta eller stänga av laserlinjen, ställa in rotationshastigheten och låsa den elektroniska pendeln.
Om lasern rubbas efter att den ställts in, börjar den automatiskt att blinka och stängs därefter av.

Avläsning med mottagare
Apparatens laserlinjer ska kunna läsas av på 350 meters håll med hjälp av en mottagare. Hur långt man ser dem med blotta ögat beror på det aktuella ljuset.
Lasern levereras med skyddsväska, fjärrkontroll, uppladdningsbara batterier, laddare, mottagare med hållare.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.