Nyheter

Lätta och greppvänliga murblock

Lätta och greppvänliga murblock
2011-12-15
Nu lanserar Weber en ny generation murblock av lättklinkerbetong. De nya blocken är lättare och ska gå snabbare att mura.

       
 
 

Leca Block är ett komplett system med murblock av lättklinkerbetong. Med lättare block och tillhörande murarlådor ska murningen gå snabbare och ge mindre belastning på kroppen.

  

Leca Block är ett komplett system av murblock för murning av grunder, källarväggar, ytter- och innerväggar. De nya blocken är kortare och lättare än motsvarande tidigare block. Något som ska göra att de går snabbare och enklare att mura.

Hål ger grepp
Blocken i större storlekar har en hålighet i mitten. Det gör dem cirka 20 procent lättare och samtidigt enklare att greppa vid murningen. Dessutom har de försetts med spont för att vara enkla och snabba att passa in.

Murlådor effektiviserar
I systemet ingår även nya murarlådor för effektiv applicering av murbruket. För att få ut bruket snabbt och i rätt mängd är det bara att fylla lådan och dra den över raden av block. Murarlådor finns både till de smala och breda blocken.

Förkortar arbetstiden
Systemet med de nya blocken med tillhörande murarlådor lanserades i Finland under 2010. Enligt företagets erfarenheter därifrån kan arbetstiden förkortas med mer än 20 procent om man jämför med arbete med traditionella murblock och murarslev.

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.