Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Lätta och greppvänliga murblock

Lätta och greppvänliga murblock
Nu lanserar Weber en ny generation murblock av lättklinkerbetong. De nya blocken är lättare och ska gå snabbare att mura.

       
 
 

Leca Block är ett komplett system med murblock av lättklinkerbetong. Med lättare block och tillhörande murarlådor ska murningen gå snabbare och ge mindre belastning på kroppen.

  

Leca Block är ett komplett system av murblock för murning av grunder, källarväggar, ytter- och innerväggar. De nya blocken är kortare och lättare än motsvarande tidigare block. Något som ska göra att de går snabbare och enklare att mura.

Hål ger grepp
Blocken i större storlekar har en hålighet i mitten. Det gör dem cirka 20 procent lättare och samtidigt enklare att greppa vid murningen. Dessutom har de försetts med spont för att vara enkla och snabba att passa in.

Murlådor effektiviserar
I systemet ingår även nya murarlådor för effektiv applicering av murbruket. För att få ut bruket snabbt och i rätt mängd är det bara att fylla lådan och dra den över raden av block. Murarlådor finns både till de smala och breda blocken.

Förkortar arbetstiden
Systemet med de nya blocken med tillhörande murarlådor lanserades i Finland under 2010. Enligt företagets erfarenheter därifrån kan arbetstiden förkortas med mer än 20 procent om man jämför med arbete med traditionella murblock och murarslev.

 

 

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.