Nyheter

Lätt verktyg för tunga jobb

Lätt verktyg för tunga jobb
Matikas nya borrhammare HR3210FCT är ett starkt och lätt verktyg för tunga jobb i betong.

     
 

Makitas nya borrhammare väger under fem kilo men är konstruerad för att utföra tunga jobb i hårda underlag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borrhammaren, som väger under fem kilo, är i första hand avsedd för arbete i betong. I och med att en snabbchuck för vanlig cylindrisk borr medföljer skapas dock möjligheter för borrning och skruvdragning även i trä, metall och plast.

 

Lågt vibrationsvärde

Borrhammaren är utrustad med Matikas Anti Vibration Technology System (AVT) som reducerar vibrationerna med 70%. Vibrationsvärdet är därmed lågt, endast 7,5 m/s². Utöver detta är borhammaren försedd med justerbara och vibrationshämmande handtag samt elektronisk mjukstart med steglös hastighet för en så kontrollerad användning som möjligt.

Omställning från slagborrning till bilning görs med en skyddad greppvänlig ratt och arbetsområdet belyses med inbyggd LED-belysning.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.