Nyheter

Lätt verktyg för tunga jobb

Lätt verktyg för tunga jobb
2009-02-25
Matikas nya borrhammare HR3210FCT är ett starkt och lätt verktyg för tunga jobb i betong.

     
 

Makitas nya borrhammare väger under fem kilo men är konstruerad för att utföra tunga jobb i hårda underlag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borrhammaren, som väger under fem kilo, är i första hand avsedd för arbete i betong. I och med att en snabbchuck för vanlig cylindrisk borr medföljer skapas dock möjligheter för borrning och skruvdragning även i trä, metall och plast.

 

Lågt vibrationsvärde

Borrhammaren är utrustad med Matikas Anti Vibration Technology System (AVT) som reducerar vibrationerna med 70%. Vibrationsvärdet är därmed lågt, endast 7,5 m/s². Utöver detta är borhammaren försedd med justerbara och vibrationshämmande handtag samt elektronisk mjukstart med steglös hastighet för en så kontrollerad användning som möjligt.

Omställning från slagborrning till bilning görs med en skyddad greppvänlig ratt och arbetsområdet belyses med inbyggd LED-belysning.

Nyheter

Skottsäker vägg som monteras med pistol

2022-10-06
Gipsskivor

Knauf Danogips lanserar sin nya patenterade produkt Nail It Safety Skottsäker – en skottsäker lättvägg med samma motståndskraftiga resultat som tegel, plåt och betong. Byggsystemet kan monteras både i befintliga och nya byggnader och lokaler.

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Kantelement L-element FLEX i två delar

Kantelement i platta paket

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.