Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Nyheter

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd
Från Sperian Protection kommer säkerhetsblocket Falcon 6m som har låg vikt och lång lina för stor räckvidd.

 
 

Falcon 6m är ett lätt säkerhetsblock med stor rörelsefrihet, från Sperian Protection. Blocket har hölje i nylon och vävband av aramidfiber som ger bra slitstyrka.

 

Det nya säkerhetsblocket väger bara 1,5 kilo och med en lina som är 6 meter lång ger det användaren stor rörelsefrihet. Produkten är framför allt avsedd för användning vid vertikalt arbete på höjder mellan 2 och 4 meter, där man inte kan ha traditionella säkerhetslinor.


Både blocket med ett hölje av nylon och linan bestående av ett vävband av aramidfiber uppges vara mycket slittåliga. För att linan inte ska trassla in sig så roterar säkerhetsblocket runt sin egen axel.
Säkerhetsblocket har automatisk bromsmekanism med inbyggd falldämpare som hejdar fallet inom några centimeter.

Produkten finns i tre olika utföranden; med ställningskrok, karbinhake eller dubbellåsande krok.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.