• Nyheter
  • Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Nyheter

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd
Från Sperian Protection kommer säkerhetsblocket Falcon 6m som har låg vikt och lång lina för stor räckvidd.

 
 

Falcon 6m är ett lätt säkerhetsblock med stor rörelsefrihet, från Sperian Protection. Blocket har hölje i nylon och vävband av aramidfiber som ger bra slitstyrka.

 

Det nya säkerhetsblocket väger bara 1,5 kilo och med en lina som är 6 meter lång ger det användaren stor rörelsefrihet. Produkten är framför allt avsedd för användning vid vertikalt arbete på höjder mellan 2 och 4 meter, där man inte kan ha traditionella säkerhetslinor.


Både blocket med ett hölje av nylon och linan bestående av ett vävband av aramidfiber uppges vara mycket slittåliga. För att linan inte ska trassla in sig så roterar säkerhetsblocket runt sin egen axel.
Säkerhetsblocket har automatisk bromsmekanism med inbyggd falldämpare som hejdar fallet inom några centimeter.

Produkten finns i tre olika utföranden; med ställningskrok, karbinhake eller dubbellåsande krok.

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.