• Nyheter
  • Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Nyheter

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd
2008-06-13
Från Sperian Protection kommer säkerhetsblocket Falcon 6m som har låg vikt och lång lina för stor räckvidd.

 
 

Falcon 6m är ett lätt säkerhetsblock med stor rörelsefrihet, från Sperian Protection. Blocket har hölje i nylon och vävband av aramidfiber som ger bra slitstyrka.

 

Det nya säkerhetsblocket väger bara 1,5 kilo och med en lina som är 6 meter lång ger det användaren stor rörelsefrihet. Produkten är framför allt avsedd för användning vid vertikalt arbete på höjder mellan 2 och 4 meter, där man inte kan ha traditionella säkerhetslinor.


Både blocket med ett hölje av nylon och linan bestående av ett vävband av aramidfiber uppges vara mycket slittåliga. För att linan inte ska trassla in sig så roterar säkerhetsblocket runt sin egen axel.
Säkerhetsblocket har automatisk bromsmekanism med inbyggd falldämpare som hejdar fallet inom några centimeter.

Produkten finns i tre olika utföranden; med ställningskrok, karbinhake eller dubbellåsande krok.

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.