• Nyheter
  • Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Nyheter

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd

Lätt säkerhetsblock med stor räckvidd
Från Sperian Protection kommer säkerhetsblocket Falcon 6m som har låg vikt och lång lina för stor räckvidd.

 
 

Falcon 6m är ett lätt säkerhetsblock med stor rörelsefrihet, från Sperian Protection. Blocket har hölje i nylon och vävband av aramidfiber som ger bra slitstyrka.

 

Det nya säkerhetsblocket väger bara 1,5 kilo och med en lina som är 6 meter lång ger det användaren stor rörelsefrihet. Produkten är framför allt avsedd för användning vid vertikalt arbete på höjder mellan 2 och 4 meter, där man inte kan ha traditionella säkerhetslinor.


Både blocket med ett hölje av nylon och linan bestående av ett vävband av aramidfiber uppges vara mycket slittåliga. För att linan inte ska trassla in sig så roterar säkerhetsblocket runt sin egen axel.
Säkerhetsblocket har automatisk bromsmekanism med inbyggd falldämpare som hejdar fallet inom några centimeter.

Produkten finns i tre olika utföranden; med ställningskrok, karbinhake eller dubbellåsande krok.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.