Nyheter

Lätt formsystem

Peri DUO, Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia
DUO är ett lätt formsystem från PERI för gjutning av väggar, pelare och valv. Den låga vikten ger en ergonomisk montering utan behov av kran och systemets få komponenter gör monteringen snabb och effektiv.

Peri DUO formsystem kan användas både horisontalt och vertikalt, för väggar, pelare och valv. Även tillbehören är utformade för att kunna användas till olika varianter för att göra monteringen enklare och minska behovet av att förvara olika material på plats.

Formelement och kopplingsdelar består av ett kompositmaterial baserat på Polytech som är helt återvinningsbart. Materialet är mycket lätt och har hög bärkraftighet.

Få systemkomponenter ger en enkel hantering. Större delen av monteringen kan utföras utan verktyg och arbetsmomenten är enkla att förstå. Eftersom ingen hammare används sker monteringen tyst.

Elementen finns med höjd på 600 mm och 1 350 mm samt upp till 900 mm bredd.

Maximalt tillåtet betongtryck är 50 kN/m² för väggar och 80 kN/m² för pelare.

Elementen kan användas för kvadratiska och rektangulära pelare från 150×150 mm upp till 550×550 mm i intervaller om 50 mm. De är optimerade för valv med en tjocklek på upp till 300 mm.

Skriven av Anna Göth

Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Peri DUO formsystem
Peri DUO formsystem
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.