Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Lätt formsystem

Peri DUO, Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia
DUO är ett lätt formsystem från PERI för gjutning av väggar, pelare och valv. Den låga vikten ger en ergonomisk montering utan behov av kran och systemets få komponenter gör monteringen snabb och effektiv.

Peri DUO formsystem kan användas både horisontalt och vertikalt, för väggar, pelare och valv. Även tillbehören är utformade för att kunna användas till olika varianter för att göra monteringen enklare och minska behovet av att förvara olika material på plats.

Formelement och kopplingsdelar består av ett kompositmaterial baserat på Polytech som är helt återvinningsbart. Materialet är mycket lätt och har hög bärkraftighet.

Få systemkomponenter ger en enkel hantering. Större delen av monteringen kan utföras utan verktyg och arbetsmomenten är enkla att förstå. Eftersom ingen hammare används sker monteringen tyst.

Elementen finns med höjd på 600 mm och 1 350 mm samt upp till 900 mm bredd.

Maximalt tillåtet betongtryck är 50 kN/m² för väggar och 80 kN/m² för pelare.

Elementen kan användas för kvadratiska och rektangulära pelare från 150×150 mm upp till 550×550 mm i intervaller om 50 mm. De är optimerade för valv med en tjocklek på upp till 300 mm.

Skriven av Anna Göth

Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Peri DUO formsystem
Peri DUO formsystem
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.