Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Lätt formsystem

Peri DUO, Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia
DUO är ett lätt formsystem från PERI för gjutning av väggar, pelare och valv. Den låga vikten ger en ergonomisk montering utan behov av kran och systemets få komponenter gör monteringen snabb och effektiv.

Peri DUO formsystem kan användas både horisontalt och vertikalt, för väggar, pelare och valv. Även tillbehören är utformade för att kunna användas till olika varianter för att göra monteringen enklare och minska behovet av att förvara olika material på plats.

Formelement och kopplingsdelar består av ett kompositmaterial baserat på Polytech som är helt återvinningsbart. Materialet är mycket lätt och har hög bärkraftighet.

Få systemkomponenter ger en enkel hantering. Större delen av monteringen kan utföras utan verktyg och arbetsmomenten är enkla att förstå. Eftersom ingen hammare används sker monteringen tyst.

Elementen finns med höjd på 600 mm och 1 350 mm samt upp till 900 mm bredd.

Maximalt tillåtet betongtryck är 50 kN/m² för väggar och 80 kN/m² för pelare.

Elementen kan användas för kvadratiska och rektangulära pelare från 150×150 mm upp till 550×550 mm i intervaller om 50 mm. De är optimerade för valv med en tjocklek på upp till 300 mm.

Skriven av Anna Göth

Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Los Ramones II Pipeline, San Luis Potosi, Mexiko
Peri DUO formsystem
Peri DUO formsystem
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg
DUO Kopplingsdel monteras utan verktyg

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.