Nyheter

Låsbara stolar i popup-park

Låsbara stolar
På ekobygg visade Nola upp sin stol Share som de hade medverkat med i satsningen Pop up Park, en tillfällig park på Södermalm i Stockholm. Bakom projektet stod bland andra White Arkitekter och många södermalmsbor. Parkens tanke var att innehålla bra arkitektur, design och aktiviteter.

Stolen Share, som premiärvisades på Stockholm Furniture Fair 2012 rönte stor uppmärksamhet. Den enkla idén att, i till exempel en park själv ta en stol och sen välja en egen plats, tilltalar många. Och för att få tillbaka stolarna förse dem med "kundvagnslås". Thomas Bernstrand som ritat stolen för Nola, har fler samarbeten med Nola. Utomhusserien Kajen är en, där bl a en solsoffa och ett ståplank ingår, och parasollet Four Seasons som kan stå ute i alla väder. Besöker man Göteborg eller Enköping kan man idag hitta Share i permanenta parkmiljöer med sitsar som visar stadens namn. Share belönades med Good Design Award 2012, The Chicago Athenaeum från Museum of Architecture and Design.

Stolarna är gjorda i förzinkat, lackerat stål med möjlighet att kunna måla på ny färg om de blir skavda. Allt för att stolarna skall hålla länge och fungera i parken.

Nola visade under mässan även upp andra sittmöbler för det urbana rummet, funktionella cykelparkeringar samt produkter för återvinning och källsortering. Produkter där hållbar design, kvalitet och miljö står i fokus.

Skriven av Malena Beijer

Låsbara stolar
Låsbara stolar
Share by Nola
Share by Nola

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.