Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Larmsensor som avfärdar falsklarm

Warnit – multi detector
Larmsensorn Warnit har en självlärande funktion som gör att den känner skillnad på ofarliga händelser och sådant som ska utlösa larm.

Larmsensorn Warnit registrerar och minns vad som är ett normaltillstånd. Sedan kan den avgöra vad som ska utlösa ett larm eller inte.

Larmsensorn Warnit är en flexibel enhet som enkelt ska kunna flyttas mellan olika objekt som behöver larmövervakning. Men det utmärkande för sensorn är att den är självlärande. Det innebär att den automatiskt registrerar och sedan minns det larmade objektets normaltillstånd. Därför ska den kunna skilja på det som är ofarliga händelser och det som är ett inbrottsförsök. Exempelvis märker den skillnad på om vinden rycker i ett stängsel eller om någon klättrar på det.

Analyserar många parametrar
Det är en lång rad olika parametrar som sensorn tar hänsyn till innan den utlöser ett larm. Det kan exempelvis vara vibrationer, vinklar, tryck, acceleration, rotation och temperatur. Efter analys kommunicerar larmsensorn trådlöst med ett serversystem som är anslutet till webben via GPRS och en fast förbindelse. Styrning och kontroll av systemet ska enkelt kunna göras via mobiltelefon eller en webbansluten dator.

Larmsensorn kan anslutas till extern spänningsmatning. Men den har även batteribackup och kan därmed larma om någon bryter strömmen.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.