Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Larmkabel upptäcker branden i tid

Larmkabel upptäcker branden i tid
2011-06-21
Med en larmkabel som indikerar brand utanför byggnaden kan anlagda bränder upptäckas tidigare.

 

Från Malux kommer en värmedetektorkabel som är utvecklad för att förhindra anlagda bränder. Kabeln monteras utomhus och ska upptäcka branden innan den spridit sig in i byggnaden.

Larmar vid värmeutveckling

Värmedetektorkabeln monteras utomhus och ansluts i en tvåtrådsslinga till detektor och brandlarmscentral. Kabeln finns för två temperaturgränser (68 och 105 grader) och reagerar på utvändig värmeutveckling. Om temperaturen går över den maximala larmtemperturen sker en kortslutning i kabeln och larm indikeras.

Flera användningsområden

Enligt Malux finns det en lång rad användningsområden förutom byggnader. Det kan vara skolor, offentlig miljö, pipelines, silos, farmartankar, hangarer, datarum, broar, gruvor, varuhus, kontrolltorn, kabelstegar, ställverk, transformatorstationer, kabeltunnlar, pumphus, kompressorutrymmen, cisterner, maskinrum, torkanläggningar, spiskåpor, ventilationsanläggningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.