Nyheter

Larmkabel upptäcker branden i tid

Larmkabel upptäcker branden i tid
2011-06-21
Med en larmkabel som indikerar brand utanför byggnaden kan anlagda bränder upptäckas tidigare.

 

Från Malux kommer en värmedetektorkabel som är utvecklad för att förhindra anlagda bränder. Kabeln monteras utomhus och ska upptäcka branden innan den spridit sig in i byggnaden.

Larmar vid värmeutveckling

Värmedetektorkabeln monteras utomhus och ansluts i en tvåtrådsslinga till detektor och brandlarmscentral. Kabeln finns för två temperaturgränser (68 och 105 grader) och reagerar på utvändig värmeutveckling. Om temperaturen går över den maximala larmtemperturen sker en kortslutning i kabeln och larm indikeras.

Flera användningsområden

Enligt Malux finns det en lång rad användningsområden förutom byggnader. Det kan vara skolor, offentlig miljö, pipelines, silos, farmartankar, hangarer, datarum, broar, gruvor, varuhus, kontrolltorn, kabelstegar, ställverk, transformatorstationer, kabeltunnlar, pumphus, kompressorutrymmen, cisterner, maskinrum, torkanläggningar, spiskåpor, ventilationsanläggningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.