Nyheter

Larmkabel upptäcker branden i tid

Larmkabel upptäcker branden i tid
2011-06-21
Med en larmkabel som indikerar brand utanför byggnaden kan anlagda bränder upptäckas tidigare.

 

Från Malux kommer en värmedetektorkabel som är utvecklad för att förhindra anlagda bränder. Kabeln monteras utomhus och ska upptäcka branden innan den spridit sig in i byggnaden.

Larmar vid värmeutveckling

Värmedetektorkabeln monteras utomhus och ansluts i en tvåtrådsslinga till detektor och brandlarmscentral. Kabeln finns för två temperaturgränser (68 och 105 grader) och reagerar på utvändig värmeutveckling. Om temperaturen går över den maximala larmtemperturen sker en kortslutning i kabeln och larm indikeras.

Flera användningsområden

Enligt Malux finns det en lång rad användningsområden förutom byggnader. Det kan vara skolor, offentlig miljö, pipelines, silos, farmartankar, hangarer, datarum, broar, gruvor, varuhus, kontrolltorn, kabelstegar, ställverk, transformatorstationer, kabeltunnlar, pumphus, kompressorutrymmen, cisterner, maskinrum, torkanläggningar, spiskåpor, ventilationsanläggningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.