• Nyheter
  • Längre hylsor förenklar infästning på tak

Nyheter

Längre hylsor förenklar infästning på tak

Längre hylsor förenklar infästning på tak
SFS Intec AB lanserar hylsor i fem nya längder för infästning av tjock isolering och tätskiktsmembran på låglutande tak.

        
  
Krav på energisparande åtgärder resulterar i tjockare isolerskikt på våra tak. För att klara montering av tätskikt på tak med tjock isolering har SFS Intec tagit fram en hylsa som, med sina 405 millimeter, sägs vara den längsta på marknaden. Hylsan ingår i Iso-Tak R45-serien med hylsor i längderna 255, 285, 325, 365 och 405 millimeter.
Produktserien, där även verktyg ingår, är utvecklad för att ge snabbare och är mer ergonomisk montering, uppger företaget.

Nyheter

Modulbaserade industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.