• Nyheter
  • Längre hylsor förenklar infästning på tak

Nyheter

Längre hylsor förenklar infästning på tak

Längre hylsor förenklar infästning på tak
SFS Intec AB lanserar hylsor i fem nya längder för infästning av tjock isolering och tätskiktsmembran på låglutande tak.

        
  
Krav på energisparande åtgärder resulterar i tjockare isolerskikt på våra tak. För att klara montering av tätskikt på tak med tjock isolering har SFS Intec tagit fram en hylsa som, med sina 405 millimeter, sägs vara den längsta på marknaden. Hylsan ingår i Iso-Tak R45-serien med hylsor i längderna 255, 285, 325, 365 och 405 millimeter.
Produktserien, där även verktyg ingår, är utvecklad för att ge snabbare och är mer ergonomisk montering, uppger företaget.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.